Nova vest
Odbojka

Nedelja, 28.03.2010.

19:59

WL: Pobeda Radničkog za finale

Odbojkaši Radničkog Kredi banke pobedili su NIS Vojvodinu sa 3:1 (30:32, 29:27, 25:15, 26:24) u majstorici polufinala plej-ofa Viner štediše lige.

Izvor: S O

Autor:S O

Default images

Novosađani su poveli sa 1-0 u setovima, imali su i set loptu za veliku prednost 2-0, ali je Radnički u svom ’Jezeru’ uspeo da preokrene i dođe do trijumfa. Kragujevčani će titulu nacionalnog prvaka braniti protiv Crvene zvezde, koja je sa 3-0 u pobedama eliminisala Partizan.

Nijedan od rivala nije uspevao da se ’odlepi’ sve do same završnice prvog seta. a onda je Vojovdina stvorila +3 (21:18). Tu razliku je vrlo brzo prokockala, jer je dozvolila Radničkom da veže četiri poena u nizu za preokret (22:21). Imao je domaćin prvu set loptu, propustio je potom još četiri, a posle kontre Petrovića Vojvodina je imala prednost (30:29). Servis greškom je Radić upropastio prvu priliku za svoj tim, ali su potom Novosađani vezali dva bloka i dobili set – 32:30.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u drugom setu. Tada je na drugom tehničkom tajm-autu Vojvodina imala veliku prednost (16:12), posle i prvu set loptu (24:23), ali nije uspela da duplira vođstvo. Radnički je izdržao tada ogromni pritisak, preokrenuo rezultat u ovom periodu – 29:27 i došao do izjednačenja.

Najmanje dilema bilo je u treće setu, koji su Kragujevčani lako rešili u svoju korist i došli na korak od trijumfa. Posle lošeg starta i u četvrtom setu, Vojvodina se konsolidovala i imala je dva poena viška na drugom obaveznom predahu (16:14).

Radnički se nije predavao, pa je posle dugo vremena uspeo i da povede (21:20), ali su ipak gosti imali prvu set loptu (24:23). Nije Vojvodina uspela da je realizuje, a Radnički je uz sjajnu podršku s tribina došao do preokreta i prvu meč loptu uspeo da iskoristi za plasman u veliko finale.

Radnički Kredi banka: Z. Jovanović 18, Petković, I. Jovanović, I. Ivović 4, Čupković 27, Ilić 1, J. Ivović, Čedić 14, Maksimović 7, Opačić, Pantelić (libero), Stevanović 1. Trener: Slobodan Kovač
NIS Vojvodina: Mutapčija, Škundrić (libero), Petrović 8, Mirosavljević, Vemić 11, M. Ivović 19, Radić 15, L. Čubrilo 4, Mrdak 13, N. Čubrilo, Jovović, Kapur. Trener: Nikola Salatić

Prvi finalni meč između Radničkog i Zvezde na programu je 15. aprila. Kragujevčani će prva dva meča i eventualnu majstoricu igrati na svom parketu jer su u ligaškom delu takmičenja bili bolje plasirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve