Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 22.03.2010.

19:07

WL: Zvezda ubedljivo do finala

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 3:0 (25:22, 25:23, 25:23), i tako se sa maksimalnih 3-0 u pobedama plasirali u finale plej-ofa.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Ekipa Željka Bulatovića bila je ubedjiva u sva tri duela sa 'večitim rivalom', a Partizan je u tri meča osvojio samo jedan set. Protivnik 'crveno-belih u finalu biće pobednik drugog polufinala u kome se sastaju novosadska Vojvodina i kragujevački Radnički.

Nakon prva dva meča odigrana u Kragujevcu bilo je 1:1, a prvi meč u Novom Sadu dobila je Vojvodina koja sada vodi sa 2:1 u pobedama.

Treći meč polufinalne serije bio je najkvalitetiniji. Crno-beli, posle dva poraza, nisu imali šta da izgube, uložili su i poslednji atom snage, ali to nije bilo dovoljno da bar jednom savladaju Crvenu zvezdu. Željko Bulatović je imao veći broj raspoloženih igrača i to je odlučilo pobednika u ovom meču, ali i čitavoj polufinalnoj seriji.

Prvi set je obilovao preokretima. Bolje je počela Zvezda, koja je sredinom ovog perioda imala veliku prednost (17:12). Sjajno je tada igrao Mladen Bojović, koji je u ovom setu osvojio sedam poena, ali se njegova ekipa prilično pomučila kako bi stekla startnu prednost. Serija dobrih servisa na ovom meču startera Aleksandra Mitrovića donela je prvi preokret, pa je posle kontre raspoloženog Atanasijevića Partizan poveo (19:17).

Imali su crno-beli i „plus tri“ uz as Minića (21:18), držali prednost sve do 22:20 i po ko zna koji put u ovoj seriji mečeva pali su u završnici. Poslednjih pet poena u setu je pripalo Zvezdi, prva dva greškama Partizanovih igrača, poslednja tri posle odličnih kontri – 25:22.

Već pri rezultatu 2:0 za crveno-bele u drugom setu, Žarković je na teren umesto Mitrovića poslao Mijailovića, a sredinom ovog perioda Kisića je zamenio Uroš Bulatović. Partizan je samo dva puta imao prednost u ovom setu (10:9 i 15:14), ali nije ni jednog trenutka dozvolio Zvezdi da se opusti.

Činilo se da su crveno-beli posle bloka Stefanovića (ušao umesto Mitića u prvom setu) konačno „slomili“ otpor rivala (18:15). Do kraja seta Zvezda je ipak održala prednost i duplirala vođstvo – 25:23, uz u ovom periodu čak 14 poena primačkog tandema Terzić – Jakovljević i tek jedan korektora Dokića!

Maler je zadesio crno-bele pre početka trećeg seta. Mijailović je izvrnuo skočni zglob, pa je na teren ponovo morao Mitrović, dok je dizač Bulatović ostao na terenu. Upravo je ovaj momak bio među najraspoloženijima za igru, uz Atanasijevića i Đorđevića, ali i veoma slab učinak srednjaka. Zvezda je to znala da iskoristi i da odmah napravi razliku (9:4), uz tri vezana bloka Rašića na Mitroviću.

Pokušao je Milan Žarković sa uvođenjem najmlađeg primača, inače Siniše Žarkovića, a kad su svi pomislili da je već gotovo Partizan je ponovo imao snage da se vrati u meč. Strpljivi su tada bili crno-beli, ali i izuzetno požrtvovani, pa su uspeli čak i da povedu (18:16). Držali su na ovom meču domaći razliku sve do 22:20, a potom im se ponovila završnica prvog seta. Dve vezane greške Atanasijevića vratile su poen viška Zvezdi (23:22), a nešto kasnije drugu meč loptu za plasman u finale iskoristio je Bojović – 25:23.

Partizan - Crvena zvezda 0:3 (22:25, 23:25, 23:25)

Partizan: Minić, Kisić, Popović, Samardžić, Đorđević, Turanjanin, Mijailović, Bulatović, Žarković, Atanasijević, Ilić, Mitrović.
Crvena zvezda: Stefanović, Jakovljević, Chulafić, Pajić, Bojović, Koprivica, Milutinović, Mitić, Terzić, Dokić, Rašić, Vujić.

Vojvodina povela protiv Radničkog

Odbojkaši novosadske Vojvodine savladali su na svom parketu, u trećoj utakmici polufinalne serije prvenstva Srbije, tim kragujevačkog Radničkog sa 3:0 (22:25, 25:19, 25:23, 25:22) i poveli sa 2:1 u pobedama.

Četvrti susret polufinalne serije na programu je u četvrtak, takodje u Novom Sadu.

Pobednik ovog dvoboja sastaće se u funalu plejofa sa ekipom beogradske Crvene zvezde, koja je eliminisala tim gradskog rivala Partizana sa 3:0 u pobedama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve