Nova vest
Odbojka

Subota, 20.03.2010.

18:55

Crvena zvezda u finalu Kupa CEV!

Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u finale Kupa CEV pošto su u dramatičnom polufinalu u Azerbejdžanu pobedile rusku Uraločku sa 3:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po setovima je bilo 21:25, 25:18, 25:23, 29:31, 15:11 posle 111 minuta velike borbe. Ekipa Ratka Pavličevića, koja je namlađa na završnom turniru, propustila je u izuzetno neizvesnom četvrtom setu tri meč lopte, ali ipak nije posustala protiv najtrofejnije evropske ekipe. U odlučujućem petom setu Zvezda je nadoknadila tri poena minusa i plasirala se u finale.

Zvezda je na završni turnir otišla kao autsajder, i posle prvog seta, koji je pripao ruskoj ekipi, činilo se da će Uraločka lako do finala. Ipak, usledio je sjajan period igre ekipe ratka Pavličevića. Zvezda je drugi set dobila sa 25:18, a u trećem je povela sa ubedljivih 13:6.

Tada su se razigrale odbojkašice Uraločke, i malo po malo stigle su prednost ’crveno-belih’ (20:20). Ipak, u samom finišu Zvezda je uspela da se konsoliduje i reši treći period u svoju korist rezultatom 25:23. Usledio je izuzetno neizvestan četvrti set, i pravo je čudo da su Zvezdine odbojkašice posle njega uspele da se ’vrate’ i pobede.

Ruski tim je tokom četvrtog perioda imao konstatnu prednost ali ona nijednog trenutka nije bila veća od tri poena. U samom finišu Zvezda je stigla i prestigla prednost Uraločke, ali je propustila tri meč lopte. Ruskinje su to iskoristile i izjednačile na 2:2 iskoritivši četvrti set loptu.

Na startu petog seta favorizovana Uraločka povela je sa 5:2, ali Zvezda se nije predala, preokrenula je rezultat u svoju korist, i na kraju iskoritila četvrtu meč loptu za trijumf.

Protivnik Crvene zvezde u finalu koje je na programu u nedelju od 16 časova i 30 minuta biće italijanski Busto, koji je u prvom polufinalu pobedio domaći Baku sa 3:2 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve