Nova vest
Odbojka

Petak, 19.03.2010.

20:15

WL: Zvezda lako do 2:0

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su 'večitog rivala' Partizan 3:0 (25:23, 25:22, 25:20), i tako zabeležili drugi trijumf u polufinalnoj seriji srpske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crveno-beli' su za nešto više od 70 minuta lako slomili otpor rivala. Sva tri seta su otvarali na dominantan način, onda bi usledio povratak Partizana, ali 'crno-beli' ni u jednom od njih nisu imali dovoljno snage da stignu do trijumfa, pa Zvezdi sada treba samo jedna pobeda za plasman u finale.

Crvena zvezda, koja je bila formalni domaćin, od samog starta je krenula angažovanije i odmah je povela sa 5:1. Nešto kasnije Zvezda je vodila i sa 10:4, ali su sopstvenim greškama, baš kao i u prvom meču, vratili crno-bele u igru. Dve greške Dokića, potom as Minića, pa dve uspešne kontre Atanasijevića i Đorđevića, te greška Jakovljevića i za tili čas Partizan je poveo – 12:11.

Još jednom je Zvezda imala snage da se „odlepi“, u završnicu je ušla sa tri poena viška (20:17), ali ni tada nije bilo gotovo. 'Crno-beli', koji su ovaj meč počeli sa tandemom primača Đorđević – Mitrović, su osvojili najduži poen na meču (kontra Atanasijevića), a potom su došli i do izjednačenja – 20:20, ispostavilo se poslednjeg u ovom setu. Bojović je blokom vratio prednost (22:20), a nešto kasnije sinoć sjajni Terzić je iskoristio drugu set loptu – 25:23.

Mučio se Partizan sa servisom u drugom setu, a Zvezda je to znala da koristi. Sa druge strane, crveno-beli su bili daleko bolji u ovom elementu igre, što im je omogućilo dominaciju i u bloku, pa su sbrzo stekli prednost. Već na prvom tehničkom tajm-autu bilo je 8:5, a istu razliku Zvezda je držala sve do 17:14. Tada je Partizan ponovo zaigrao nešto bolje, ali samo na trenutak – 17:17.

Zatražio je tada tajm-aut Bulatović, načinio je ove sezone mnogo puta viđenu izmenu, umesto Mitića u igru je uveo Stefanovića, a Zvezda je odmah vratila razliku. Kontra Bojovića, a nešto kasnije i „pecanje” Kisića omogućili su Zvezdi mirnu završnicu (23:20), a prednost je bila duplirana posle bloka Rašića – 25:22.

Najlakše je crveno-belima bilo u trećem setu. Imala je Zvezda tada sjajnu realizaciju napada (20-13), smanjila je broj grešaka na minimum, pa Partizan nije imao priliku da ih ozbiljnije ugrozi. Već na drugom obaveznom predahu (16:11) bilo je jasno da će ekipa Željka Bulatovića zabeležiti i drugu pobedu u polufinalnoj seriji. Crno-beli su samo uspeli da priđu na „minus četiri“ (21:17), ali je za preokret bilo kasno – 25:20.

Dokić prezadovoljan posle druge pobede

Zvezdin kapiten Tomislav Dokić bio je zadovoljan izdanjem svog tima i drugom pobedom u polufinalu plejofa protiv večitog rivala Partizana.

"Posle prve utakmice sam se malo plašio kako će sve izgledati u ovom meču. Na sreću, nismo ponovili neke greške koje smo tada činili, a na kraju smo mogli da budemo izuzetno zadovoljni pobedom, ali smo i vrlo dobro odigrali. Manje smo grešili, vrlo dobro servirali, a to nam je otvorilo prostor za blok, kao i za realizaciju kontri. Ipak, nije gotovo, a mi najbolje znamo kako je kad se gubi sa 2:0 u polufinalu, ali i finalu plejofa. Uspevali smo da preokrenemo taj rezultat, pa ćemo morati zbog toga da budemo dodatno na oprezu", istakao je Dokić.

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 500. Sudije: Nenad Davidović i Goran Gradinski (oba Beograd). Trajanje meča: 74 minuta. Rezultat u seriji: 2:0.

Crvena zvezda: Jakovljević 6, Bojović 4, Mitić, Terzić 13, Dokić 17, Rašić 12, Vujić (libero), Stefanović, Milutinović, Ćulafić, Pajić, Koprivica. Trener: Željko Bulatović.

Partizan: Minić 6, Kisić 1, Đorđević 3, Turanjanin 4, Atanasijević 20, Mitrović 12, Ilić (libero), Bulatović, M. Samardžić, Mijailović 3, S. Žarković, Popović. Trener: Milan Žarković.

Posle 3:1 u prvom, i 3:0 u drugom meču, Zvezda vodi 2:0 u seriji, a treći meč igra se 22. marta, kada je formalni domaćin Partizan.

U drugom polufinalnom dvoboju između Vojvodine i šampiona Radničkog, posle dva odigrana meča u Kragujevcu, rezultat je trenutno 1:1. Treći meč igra se u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve