Nova vest
Odbojka

Utorak, 16.03.2010.

23:41

WL: Zvezda povela protiv Partizana

U prvoj utakmici polufinalne serije za odbojkaše Crvena zvezda je slavila protiv Partizana sa 3:1 (25:22, 25:20,21:25, 25:22 ) u setovima u dvorani SC "Šumice".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crveno-beli" su bili staloženiji u završnicima setova, imali su izutetno raspoloženog Dokića, ali su bez potrebe pustili rivala da se u trećem setu vrati iz gotovo izgubljene situacije. U drugom polufinalnom duelu Radnički vodi protiv Vojvodine sa 1:0 u pobedama, plej of serija se igra na tri dobijene utakmice.

Partizan je počeo prilično hrabro, odlično su "crno-beli" servirali i upravo posle serije Kisića (dva vezana asa) u ovom meču gosti uspeli su da naprave prvu osetniju razliku (7:4). Uspela je Zvezda da stigne i prestigne rivala već sredinom seta (15:14), a "crno-beli" su poslednju prednost imali na drugom tehničkom tajm-autu (16:15).

Ipak, tada je proradio blok u ekipi Željka Bulatovića, a posle poena Bojovića i Jakovljevića crveno-beli su uspeli po prvi put da dođu do +3 u setu (21:18). Održavala je ekipa Željka Bulatovića razliku, stigla do četiri vezane set lopte (24:20). Dve je Partizan spasio, ali ne i treću, pa je Zvezda povela posle odličnog napada Dokića – 25:22.

I na startu drugog seta bolji su bili crno-beli. Asom Minića i kontrom Đorđevića uspeo je Partizan da povede (10:7), ali je Zvezda brzo preokrenula. Popustio je tada prijem crno-belima, a to su sa servis linije znali da iskoriste Dokić i nešto kasnije Jakovljević (15:13). Do kraja seta Partizan je samo uspeo da u jednom trenutku priđe na poen zaostatka (19:18), ali nije bilo rešenja za sjajnog Dokića – 25:20.

Nije Zvezda ponovila greške sa starta prva dva seta, zaigrala je bolje i odmah napravila razliku (11:7). Ulazak Mitrovića uneo je dosta toga pozitivnog u redove Partizana, koji je uspeo da se vrati u igru. Crno-beli su do izjednačenja došli već sredinom seta (15:15), a obilato im je pomagala Zvezda brojnim greškama, pre svega sa servis linije. Partizan je uhvatio ritam, uspeo da napravi i razliku (22:18), a potom mirno da privede set kraju – 25:21.

Ipak, ono što je započela u prva dva, Zvezda je dovršila u četvrtom setu. Smanjili su crveno-beli broj grešaka, a na ruku im je išla i izuzetno loša igra Partizanovog najboljeg poentera ove sezone, Atanasijevića. Upravo posle njegove tri greške crveno-beli su stekli četiri poena viška (16:12).
Ponovo je Partizan, uz odlične servise, uspeo da se vrati u meč i uhvati priključak (20:19), ali su ostali bez snage u završnici. Odgovornost je tada preuzeo Zvezdin reprezentativac Miloš Terzić, koji je osvojio i poslednji poen u meču – 25:22.

Tomislav Dokić: "Tek je počelo"

Kapiten Crvene zvezde Tomislav Dokić je odigrao odličan meč i bio je Zvezdin korektor najbolji poenter.

"Znali smo da će biti teško protiv Partizana, posebno ako im mi dopustimo da se razigraju. Prva dva seta su bila dosta dobra po nas, ali smo imali veliku pad u trećem. Mučili smo se prilikom servisa, ali kad smo počeli da ubacujemo flot u četvrtom bilo je bolje. Tada smo se konsolidovali i dobili ovaj meč. Ništa naravno nije gotovo, imamo još mnogo toga da uradimo u plej-ofu" izjavio je Dokić.

Aleksandar Mitrović je pokrenuo svoj tim, ali se na kraju ispostavilo da je bilo kasno za preokret.

"Naša igra izgleda dosta bolje nego što je to bilo u ligaškom delu, ali nije bilo dovoljno da savladamo Crvenu zvezdu. Bio je naš rival mirniji i odlučniji u završnicama setova, i to je odlučilo pobednika. Nadam se da ćemo u petak igrati još bolje, a ako nas rival opet savlada svaka im čast" zaključio je Mitrović.

Druga utakmica na programu je 19. marta od 18 časova, takođe u dvorani Sportskog centra "Šumice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve