Nova vest
Odbojka

Nedelja, 28.02.2010.

19:35

Vojvodina dominantno do Kupa

Odbojkaši NIS Vojvodine osvojili su Kup Srbije pošto su u finalu u ‘Spensu’ pobedili Radnički iz Kragujevca sa maksimalnih 3:0 (25:23, 25:16, 25:19).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Voša je tako nakon pobede nad braniocem trofeja Crvenom zvezdom u polufinalu, u finalu savladala i zvaničnog šampiona kragujevački Radnički, i sasvim zasluženo je došla do trofeja. Novosadskoj ekipi to je 12. trofej u nacionalnom Kupu.

U finalnom duelu presudan je bio prvi set koji su Novosađani dobili u izuzetno neizvesnoj završnici. Nakon toga Vojvodina je iskoristila psihološku prednost i neočekivano lako je dobila preostala dva seta.

Kragujevčani su bolje otvorili finalni duel. Imali su konstantnu prednost tokom prvog seta, ali su je na kraju ispustili. Radnički je u finišu vodio sa 22:19, ali Voša je odličnim servisom i veoma dobrim blokom prestigla rivala i iskoristila prvu set loptu za 1:0 (25:23).

Da je prvi period ostavio traga na odbojkašima Radničkog bilo je vidljivo već na startu drugog seta. Vojvodina je veoma brzo došla do velike prednosti i lako je zadržala do kraja za ubedljivih 25:16.

U trećem setu Radnički je pružio nešto veći otpor rivali, ali je bilo očigledno da je domaći sastav znatno raspoloženiji. Novosadski ’crveno-beli’ su na prvom tehničkom tajm-autu imali pet razlike (8:3), i do kraja su uspeli da zadrže tu prednost i osvoje drugi Kup otkako je Srbija postala samostalna. Novosađani su prethodno trijumfovali 2007. godine.

Vojvodina: Mutapčija, Skundrić, Petrović, Mirosavljević, Vemić, M. Ivović, Radić, L. Čubrilo, Mrdak, N. Čubrilo, Jovović, Karup.
Radnički: Z. Jovanović, Petković, I. Jovanović, Radović, I. Ivović, Čupković, Ilić, J. Ivović, Čedić, Maksimović, Pantelić (libero), Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve