Nova vest
Odbojka

Petak, 12.02.2010.

22:15

Voša srušila Radnički u Kragujevcu

Odbojkaši NIS Vojvodine pobedili su Radnički kredi banku u Kragujevcu sa 3:2 (25:21, 23:25, 25:21, 26:28, 15:11) u trećem kolu Mini-lige za prvaka Srbije.

Izvor: B92, winerliga.org

Autor:B92, winerliga.org

Default images

Najviše poena za Novosađane osvojio je Milija Mrdak (21), a 'pratio' ga je Gabrijel Radić sa 16. U taboru domaćih, koji su prvi put posle 336 dana izgubili u svom "Jezeru", istakli su se Konstatin Čupković sa 24 poena i Zoran Jovanović sa 19. Vojvodina sada ima 27 bodova i učvrstila se na trećoj poziciji, a Radnički je drugi sa 41, bodom manje od Zvezde.

Imao je trener domaćih Slobodan Kovač dosta problema sa sastavom tima – Vladimir Čedić zbog povrede kolena nije ni bio u sastavu, roviti su bili Čupković i Stevanović, ali su upravo njih dvojica počeli kao tandem primača. Šansu je od početka meča dobio Radović, dok je Zoran Jovanović bio na korekciji.

Vojvodina je igrala odlično u većem delu meča, a od starta su nametnuli ritam koji je njima odgovarao. Imala je Vojvodina, uz veoma dobru igru Marka Ivovića, konstantu prednost, minimalnu na oba tehnička tajm-auta, a u završnici su gosti bili na nivou – 25:21. Sličan tok imao je i drugi set, ali je ovoga puta ritam diktirao Radnički, koji je uspeo da dođe do izjednačenja – 25:23.

Oba trenera su dosta menjala, tražili su Kovač i Salatić najbolje postave. Radnički je u trećem setu počeo sa Ivovićem na mestu primača, Zoran Jovanović je prekomandovan na mesto srednjaka, a šansu je dobio i iskoristio mladi Petković. Ipak, to nije odmah donelo boljitak u igri Kragujevčana. Vojvodina je ponovo imala blagu prednost, a u završnici i velikih „plus pet“ (21:16). Nešto kasnije su Novosađani lako priveli ovaj set kraju – 25:21.

Mogla je ekipa Nikole Salatića i do sva tri boda. Imala je Vojvodina lepu prednost na drugom tehničkom tajm-autu (16:12) i velikih 23:20 u završnici. Radnički je stigao do izjednačenja (23:23), a potom spasio i dve meč lopte. Uspeli su Kragujevčani da preokrenu i ipak dođu do izjednačenja – 28:26.

Vojvodina se nije kockala u petom setu. Radnički je imao prednost samo na startu (6:4), ali je već na promeni strana gostujuća ekipa preokrenula (8:6). U završnici je Vojvodina stigla U završnici je Vojvodina stigla do tri vezane meč lopte i iskoristila već prvu – 15:11.

U drugom meču Mini-lige za prvaka Crvena zvezda je u četvrtak pobedila Partizan sa 3.1 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve