Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 11.02.2010.

20:41

Crvenoj zvezdi odbojkaški derbi

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su ‘večitog rivala’ Partizan u 'Šumicama' sa 3:1 (25:17, 17:25, 25:20, 25:23), u derbiju 3. kola Mini lige za prvaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je ovim trijumfom preuzela lidersku poziciju sa dva boda, ali i utakmicom više od Radničkog Kredi banke koji svoj meč protiv NIS Vojvodine igra u petak. Crvena zvezda je imala veći broj raspoloženih igrača, nešto manje je grešila i na kraju je zabeležila drugi trijumf od početka Mini lige, dok je Partizanu ovo treći poraz u nizu.

Prvi set je potpuno zasluženo pripao ekipi Željka Bulatovića, koja je formalno bila gost u ovom duelu. Igrala je Crvena zvezda sjajno u prvom setu i potpuno zasluženo ga je rešila u svoju korist – 25:17.

Ipak, odmah su crno-beli uzvratili. Znatno je Partizan tada podigao nivo igre, a ulazak Aleksandra Mitrovića umesto Vladana Đorđevića dao je rezultata. Kako je set odmicao tim Milana Žarkovića bio je sve ubedljiviji, pa je za neuspeh u uvodnom setu na kraju uzvratio istom merom u drugom periodu – 25:17.

Treći set je bio daleko uzbudljiviji i borbeniji, nego što je igra bila kvalitetna. Doduše, Crvena zvezda je manje grešila od rivala i to je bilo presudno. Partizan je imao priliku da se vrati u igru u četvrtom periodu, mogao je tada da obezbedi prvi bod u Mini ligi, ali je prednost sa drugog tehničkog tajm-auta (16:13) vrlo brzo prokockao.

Bili su rivali poravnati sve do same završnice (23:23), ali je najpre pogrešio Đorđević, a Zvezda je iskoristila prvu meč loptu, uz as servis reprezentativca Miloša Terzića i slabu procenu Partizanovih primača – 25:23.

"Odigrali smo prvi set bez greške. Tako smo počeli i u drugom setu, ali je u nastavku Partizan preuzeo inicijativu i uspeo da izjednači. Utakmicu smo rešili prvenstveno zahvaljujući izvanrednoj kontri i kombinacijom igre dvojice naših dizača", rekao je posle utakmice trener Crvene zvezde Željko Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve