Nova vest
Odbojka

Petak, 05.02.2010.

22:42

WL: Zvezda i Klek lako do pobeda

U prvom kolu Mini lige za odbojkašice za plasman od 1. do 4. mesta Crvena zvezda je bila ubedljiva protiv gradskog rivala Vizure.

Izvor: B92, wienerliga.org

Autor:B92, wienerliga.org

Default images

Odbojkašice Crvene zvezde su ostvarile treći ovosezonski trijumf protiv ekipe sa Novog Beograda. Ovo je petnaesta pobeda Zvezde u Super ligi ove sezone u isto toliko odigranih mečeva. Klek je u prvom meču Mini lige za plasman od 5. do 8. mesta lako savladao ekipu Poštara 064 i zadržao petu poziciju na tabeli.

Crvena zvezda – Vizura 3:0 (25:14, 25:20, 25:23)

"Crveno-bele" su do trijumfa stigle posle 71 minuta igre, a problema su imale samo u završnici trećeg seta. Prva dva perioda igre crveno-bele su relativno lako rešile u svoju korist.

U trećem setudošlo je do dramatične završnice. Crveno-bele su olako stekle razliku (16:7), imale su čak i 22:14, ali je Vizura uspela da stigle rivala (23:23). Ipak, kad je to bilo najpotrebnije, ekipa Ratka Pavličevića je osvojila naredna dva poena i na taj način je završila meč – 25:23.

Stefana Veljković, srednjak Crvene zvezde, najbolja je igračica januara meseca u izboru Sportskog žurnala, Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga (UOKPL) i kompanije Viner štediše osiguranje. Ona je uoči večerašnjeg susreta prvog kola Mini lige za prvaka između Crvene zvezde i Vizure primila ovo vredno priznanje.

Klek – Poštar 064 3:0 (25:23, 25:18, 25:15)

Klečanke, koje su bile izraziti favoriti u ovom duelu, do pobede su došle u tri seta, a problema su imale samo u prvom. Tada su „poštarke“ pružile najjači otpor, ali ipak nedovoljno da unesu dozu neizvesnosti.

Trener domaće ekipe Uglješa Šegrt je dosta kombinovao, pa su od starta šansu dobile i neke devojke koje ove sezone uglavnom nisu počinjale mečeve, dok sa druge strane Aleksandar Acević i nije imao mnogo izbora. Još uvek aktuelni šampion, Poštar 064 ostao je bez pobede, sa samo dva osvojena boda iz petnaest mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve