Nova vest
Odbojka

Nedelja, 20.12.2009.

21:20

Radnički pobedio Spartak

Odbojkaši Radničkog savladali su u Kragujevcu Spartak iz Ljiga sa 3:1 (25:20, 22:25, 25:18, 25:22), u poslednjoj utakmici 11. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovom pobedom zvanični šampion se revanširao Spartaku za poraz uprvom delu i tri kola pre kraja je obezbedio plasman u plej-of.

Teškom mukom se Radnički revanširao za senzacionalni poraz Spartaku u prvom delu sezone. Osvojili su Kragujevčani ceo plen i tri kola pred početak Mini lige obezbedili plasman u doigravanje, dok su Ljižani i pored žestokog otpora šampionu zabeležili četvrti uzastopni poraz.

Ponovo je Slobodan Kovač morao dosta da kombinuje, a tek kad je promešao karte stvari su krenule na bolje. Doduše, ni tada Kragujevčanima nije bilo lako, ali na kraju će se pamtiti samo krajnji ishod, a činjenica je da je Radnički bogatiji za tri boda.

Još u drugom setu Kovač je umesto Zorana Jovanovića u igru uveo Nemanju Stevanovića, koji je bio čovek preokreta. Odličnu partiju pružili su, kao po navici, najbolji poenter Kragujevčana Konstantin Čupković i trenutno najbolji bloker Super lige, Vladimir Čedić. Čupković je nanizao 28 poena, a Čedić čak 10 blokova!

Ljižani su protiv Radničkog odigrali po dobro oprobanom receptu iz prvog dela sezone. Servis je Spartaku bio jak adut, a u napadu su prednjačili na ovom meču primač Karić i srednjak Nićiforović, dok je Živković zaigrao na svojoj staroj poziciji libera umesto povređenog Kovačevića.

Gosti su šansu da uvećaju bodovni saldo propustili u poslednja dva perioda. U trećem su držali razliku sve do polovine seta 14:13, a imali su samo poen zaostatka u završnici (21:20), ali ne i dovoljno spretnosti da preokrenu. U četvrtom setu se činilo da je sve gotovo kad je Radnički poveo sa 21:17. Ipak, poslednjim atomima snage gosti su stigli do izjednačenja (22:22), ali su potom dozvolili Kragujevčanima da osvoje tri poena u nizu – 25:22.

RADNIČKI KREDI BANKA: Z. Jovanović 9, I. Ivović 3, Čupković 28, Ilić 2, Čedić 18, Maksimović 3, Pantelić (libero), Petković 3, I. Jovanović, J. Ivović, Stevanović 10, Opačić. Trener: Slobodan Kovač.

SPARTAK: Kostić, Perić 4, S. Ilić 8, Nićiforović 13, Poznić 16, Karić 18, Živković (libero), Milošević, U. Ilić, Kalanj, Spasojević. Trener: Milivoje Radisavljević.

Ostali mečevi 11. kola osigrani su u četvrtak i petak, a postignuti su sledeći rezultati:

Crvena zvezda - Vojvodina 3:1
Smederevo - Partizan 2:3
Ribnica - Mladi radnik 3:2


Prvenstvo se nastavlja utakmicama 12. kola, od 8. do 10. januara, kada se sastaju Spartak - Crvena zvezda, Vojvodina - Smederevo, Partizan - Rubnica i Mladi radnik - Radnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve