Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 14.12.2009.

20:10

Obeleženo 85 god. odbojke u Srbiji

Odbojkaški savez Srbije obeležio je u Beogradu 85 godina postojanja tog sporta u zemlji, otvaranjem izložbe i dodelom priznanja mladim igračima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U holu RTS-a građani će do 19. decembra moći svakog dana da pogledaju izložbu fotografija o razvoju odbojke od 1924. godine do danas. Predsednik Odbojkaškog saveza Aleksandar Boričić rekao je da su u tom savezu ponosni na rezultate i rad, a da mu je najdraže što se radi "sa dušom".

Plakete su dobili dvoje kadeta, Aleksandar Atanasijević, najbolji igrač na Svetskom prvenstvu, i Sara Klisura, najbolji server na Svetskom prvenstvu.

Prijemu u holu RTS-a prisustvovali su bivši i sadašnji igrači, odbojkaški funkcioneri, kao i ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Boričić je tokom prijema novinarima rekao da je sledeća godina najviše posvećena svetskim šampionatima, ali i nastupima u Evropskoj i Svetskoj ligi.

Od netakmičarskih programa, Odbojkaški savez najavio je nastavak akcije "Lopte za pobednike" i da će školska deca u Srbiji dobiti novih 15.000 lopti. Boričić je rekao i da će savez nastaviti intenzivno da radi na razvoju ženskog sporta, jer je odbojka najuspešniji sport u toj konkurenciji.

Na izložbi su postavljene fotografije koje pokazuju kako se razvijao sport tokom decenija - od prvih utakmica sa bosonogim igračima do sadašnjih na kome se razne selekcije nalaze na pobedničkom postolju.

Izložbu će svaki dan organizovano posećivati deca iz osnovne škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve