Nova vest
Odbojka

Utorak, 24.11.2009.

11:49

SP: Dobra grupa za odbojkašice

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi na Svetskom prvenstvu 2010. u Japanu sa Poljskom, Peruom, Kostarikom, Alžirom i domaćinom Japanom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žreb je održan u utorak u hotelu Grand Princ Akasaka,u Tokiju. Žreb je bio poludirigovan, a reprezentacije su podeljene u grupe na osnovu plasmana na trenutno važećoj FIVB rang listi.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije prvi meč na Šampionatu sveta odigraće protiv Kostarike 29. oktobra. U drugom kolu, rival Srbiji biće Poljska, 30. oktobra, a u trećem kolu Peru, 31. oktobra. Posle slobodnog dana, protivnik Srbije u četvrtom kolu biće Alžir 2. novembra, a u poslednjem, petom kolu, Japan dan kasnije.

Na šampionatu, koji će se odigrati od 29. oktobra do 14. novembra naredne godine, igraće 24 reprezentacije, a sistem takmičenja će biti isti kao pre četiri godine.

Sastavi grupa:
A grupa (Tokio): Srbija, Japan, Poljska, Peru, Alžir i Kostarika.
B grupa (Osaka): Kina, Rusija, Koreja, Turska, Dominikanska Republika i Kanada.
B grupa (Hamamacu): Brazil, Italija, Holandija, Češka, Portoriko i Kenija.
C grupa (Macumoto): SAD, Kuba, Nemačka, Tajland, Kazahstan i Hrvatska.

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri selekcije, koje će formirati dve grupe od po osam ekipa. Dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe izboriće plasman u polufinale.Utakmice će biti igrane u pet japanskih gradova, Tokiju, Hamamacu, Macumotou, Nagoji i Osaki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve