Nova vest
Odbojka

Petak, 23.10.2009.

20:12

VL: Partizan bolji od Zvezde - 3:2

Odbojkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 3:2 u setovima (22:25, 25.22, 23:25:, 25:14, 16:14) u trećem kolu Viner štediše lige.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

'Crno-beli' sada imaju tri pobede i sedam osvojenih bodova, dok Zvezda posle prvog poraza ima šest bodova. Partizan je tako u prvom ovosezonskom 'večitom derbiju' prekinuo niz od šest poraza protiv najvećeg rivala. U preostala dva meča trećeg kola u subotu se sastaju NIS Vojvodina – Spartak Ljig i Smederevo – Mladi radnik.

Crvena zvezda, ovoga puta sa Nemanjom Stefanovićem na mestu dizača, bolje je počela meč, iako je Partizan imao minimalnu prednost na prvom obaveznom predahu (8:7). Već do drugog tehničkog tajm-auta 'crveno-beli' su preokrenuli i stvorili veliku razliku (16:10), najviše zahvaljujući vrlo dobrom bloku u tim momentina.

Ipak, nisu se 'crno-beli predavali, postepeno su topili prednost rivala, a posle dva bloka Minića i uspešnih kontri Đorđevića i ponovo Minića, došla je ekipa Milana Žarkovića na samo poen zaostatka (18:17). Međutim, za više od toga u ovom meču gosti nisu imali snage, a mora se priznati ni sreće. Već prvu set loptu je realizovao Dokić – 25:22.

Sasvim drugačija slika viđena je u drugom setu. Partizan je sve vreme kontrolisao igru i rezultat, a korektor Aleksandar Atanasijević bio je nerešiva enigma za ekipu Željka Bulatovića. Vrlo brzo su se 'crno-beli', uz odličan servis, 'odlepili' na plus pet (13:8), a Zvezda je samo uspela da zapreti u završnici (20:18). Ipak, vrlo brzo je došlo do izjednačenja u setovima – 25:22.

Šansu da možda osvoji i ceo plen Partizan je propustio u trećem setu, kad nije izdržao u igri nerava na kraju seta. Dugo su 'crno-beli' održavali prednost, poslednji put su vodili sa 19:18 posle asa Minića. Ipak, tada je najbolji pojedinac u redovima Zvezde Miloš Terzić uzvratio istom merom, a potom je Rašić napokon zaustavio Atanasijevića, pa su 'crveno-beli' preokrenuli (21:19). Zvezda je došla do dve uzastopne set lopte, a drugu za novo vođstvo je iskoristio Terzić – 25:23.

Ipak, ono što su propustili u trećem periodu crno-beli su nadoknadili u preostala dva. U četvrtom setu je Partizan prosto 'oduvao' rivala, a u jednom momentu 'crno-beli' su vodili čak sa 21:8, a set su završili više nego ubedljivo – 25:14.

Kulminacija je dostignuta u taj brejku. Paritzan je brzo stekao prednost (5:2), što je nateralo Bulatovića da umesto Mitića ponovo na teren ubaci Stefanovića. To se isplatilo, pa su 'crveno-beli' uspeli da povedu (9:7), ali je tada 'crno-bele' u igru, kao i u prethodnim mečevima, sjajnim servisima vratio Minić. Partizan je preokrenuo (11:9), ali je Zvezda imala snage da još jednom uzvrati. Ekipa Željka Bulatovića je imala i meč loptu, ali je sjajni blok Minića i Steljića na Dokiću doneo pobedu Partizanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve