Nova vest
Odbojka

Sreda, 07.10.2009.

22:12

Počinje Wiener liga za seniore

Nova odbojkaška sezona u Srbiji počinje u četvrtak, a prvi na teren će izaći muškarci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Već u prvom kolu Wiener Städtische lige na programu je duel poslednja dva šampiona Srbije pošto će Radnički iz Kragujevca odbranu titule započeti gostovanjem Crvenoj zvezdi, koju je nasledio na mestu šampiona. Meč između crveno-belih i Kragujevčana igra se u četvrtak od 18 časova u dvorani Sportskog centra „Šumice“.

Malo je nezahvalno prognozirati rezultat utakmice sa Zvezdom jer je tek početak sezone i nismo imali priliku da ih gledamo na mnogo pripremnih mečeva. Na turniru u Smederevu smo videli da im se tim skoro i nije promenio, dok smo se mi dobro pojačali, tako da mislim da možemo do pobede na startu“, rekao je srednji bloker Kragujevčana Vladimir Čedić za B92.

Od prošle sezone Radnički su pojačali Konstantin Čupković i Marko Maksimović, koji su došli iz Vojvodine, kao i Zoran Jovanović, koji je pre nekoliko godina branio boje Novosađana, a prošle sezone je igrao u Ukrajini. Njih trojica će sigurno pomoći ekipi u svim izazovima koji ih očekuju koliko u domaćem šampionatu, tako i u Ligi šampiona.

U domaćem prvenstvu cilj nam je da odbranimo titulu, a u Ligi šampiona da pokažemo dobru igru. Tamo ćemo igrati sa stranim ekipama koje su mnogo disciplinovane, sa velikim budžetima, za koje igraju iskusni igrači, reprezentativci. Trudićemo se da igramo svoju igru i da budemo borbeni i ako u tome uspemo bićemo zadovoljni“, dodao je Čedić.

Za razliku od Radničkog crveno-beli su doveli samo jednog novog igrača Nemanju Jakovljevića iz Ivanjice na poziciji primača, a u novoj sezoni će se oslanjati i na juniorski pogon tima.

Kapiten Crvene zvezde Tomislav Dokić smatra da je u četvrtak težak zadatak i pred njegovom ekipom, ali i pred Kragujevčanima.

Dugo smo čekali početak sezone, još od okupljanja, i već na startu nas očekuje sigurno najteži protivnik. Nismo još u formi, već je tempiramo za kraj, kada će biti najvažnije, ali koliko je nema teško, toliko će biti i Radničkom. Daćemo sve od sebe i nadamo se dobroj utakmici", rekao je Dokić u izjavi za B92.

U ostalim utakmicama prvog kola u petak od 18 časova u maloj dvorani „Spensa“ vicešampion Srbije NIS Vojvodina dočekuje Mladi Radnik, Smederevo u subotu od 20 igra sa Ribnicom, dok novi superligaš Spartak iz Ljiga gostuje Partizanu u „Šumicama“ u nedelju od 19 časova.

Raspored utakmica prvog kola:
četvrtak, 8. oktobar
Crvena Zvezda Radnički u 18.00
petak, 9. oktobar
NIS Vojvodina – Mladi radnik u 18.00
subota, 10. oktobar
Smederevo – Ribnica u 20.00
nedelja, 11. oktobar
Partizan – Spartak u 19.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve