Nova vest
Odbojka

Nedelja, 27.09.2009.

16:28

EP: Nova ubedljiva pobeda Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije završila je prvu fazu Evropskog prvenstva u Poljskoj sa maksimalnim učinkom, bez izgubljenog seta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u 3. kolu grupe 'D' u Katovicama pobedila Slovačku sa 3:0 po setovima 25:19, 25:15, 25:16 i u drugu fazu preneće 4 boda. Ponedeljak je dan pauze na šampionatu Evrope, a druga faza počinje u utorak. Srbija će takođe u Katovicama igrati sa najbolje tri ekipe iz grupe 'B', Italijom, Nemačkom i Turskom.

Selektor Srbije Zoran Terzić na početku meča pružio je priliku rezervnim igračicama Suzani Ćebić, Mileni Rašić i Ani Antonijević. One se nisu najbolje snašle na početku i uglavnom posle lošeg prijema na prvi tehnički odmor otišle su sa pet poena zaostatka 3:8.

Međutim, posle odmora odbojkašice Srbije napravile su seriju od 6:1 i poenom Jovane Vesović izjednačile na 9:9, a zatim povele sa 13:11. Slovakinje su nakon toga iskoristile blago opuštanje srpskih reprezentativki i povele sa 16:14.

Terzić je zatim u igru uveo Ivanu Djerisilo i Maju Ognjenović što je donelo rezultat i izjednačenje na 18:18. U završnici seta Jasna Majstorović je preuzela servis nakon čega su odbojkašice Srbije nanizale šest uzastopnih poena i povele u meču.

Ponovo su Slovakinje bile bolje na početku seta, vodile su sa 5:1, ali su reprezentativke Srbije posle dobroj igri u polju, pre svega Ćebić, koja je pokupila sve lopte, i uspele potpuno da preokrenu i povedu sa 13:8.

Tada je proradio i blok, posle čega su odbojkašice Srbije ostvarile visoku prednost (18:10, 24:13) koju Slovakinje do kraja drugog seta nisu mogle da ugroze.

Odbojkašice Srbije su dobro odigrale treći set. Od početka su vodile (6:2), ali su Slovakinje serijom od 7:1 uspele da preokrenu na 9:7. U tim trenucima Terzić je pružio šansu i mladoj Aleksandri Petrović.

Nakon toga razigrala se Vesović, a zatim i Jovana Brakočević koja je serijom poena uspela da donese svojoj ekipi visoku prednost (20:14), koju su vicešampionke Evrope do kraja sačuvale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve