Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 07.09.2009.

15:40

Kolaković:Agresivno od samog starta

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je da će u prvom meču druge faze EP protiv Rusije njegov tim pokušati da pritisne protivnika od samog starta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kolaković se nada da će njegovi izabranici sa takvim pristupom ostvariti izuzetno važnu pobedu, ali je napomenuo da Srbija mora da odigra skoro savršeno ukoliko želi pobedu. "Od starta meča treba da izvršimo pritisak na Ruse", poručio je Kolaković.

"Rusi su prvi favoriti na ovom takmičenju i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Meč moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou, možda čak i bolje nego na finalnom turniru Svetske lige kada smo ih pobedili", rekao je on.

Šef stručnog štaba našeg tima ocenio je predstojećeg protivnika kao odlično naštimovanog i veoma agresivnog, dok je njegov pomoćnik Željko Bulatović istakao je da će taktika našeg tima biti zasnovana na agresivnoj igri, budući da protivnik nešto slabije igra kada je pod pritiskom.

"Rusija je već 60 godina u svetskom i evropskom vrhu. U pitanju je veoma kvalitetan tim, ali su nešto slabiji kada su pod pritiskom. Prijem servisa im je slabija tačka, ali su im zato blok i servis izvanredni. Zatio ćemo pokušati da ih servisom udaljimo od mreže i da im tako neutrališemo srednje blokere", rekao je Bulatović.

Kapiten našeg tima Nikola Grbić poručio je da u narednom meču nemamo pravo na grešku.

"Očekuje nas teška utakmica, a nadam se da ćemo zadržati nivo igre koji smo imali u meču protiv Italije. Eventuaslni poraz bi nas prilično udaljio od plasmana u polufinale", ocenio je Grbić i poručio da protiv Rusa treba igrati srcem, agresivno i bez čekanja.

"Na svaku loptu treba ići agresivno, bez čekanja, ali istovremeno igru treba graditi strpljivo i skoncentrisano", rekao je Grbić.

Srednji bloker Andrija Gerić složio se sa tim da je najbolje rešenje da se Rusi napadnu servisom.

"Pošto su oni na mreži viši i fizički jači, neophodno je da igramo timski i glavom, a ne na snagu. To znači da ćemo se dosta oslanjati na 'kuvanja' ", rekao je Gerić.

Bloker Marko Podraščanin okarakterisao je predstojeći meč sa Rusijom kao odlučujući za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

"Rusi imaju odlične korektore i srednje blokere, pa moramo naći način dai zaustavimo taj segment njihove igre ukoliko želimo da pobedimo", poručio je Podraščanin.

Lekar reprezentacije dr Ljuban Martinović napomenuo je da se Dragan Stanković, koji se povredio na meču protiv Češke, oporavlja i da postoji šanasa da u utorak zaigra protiv Rusije.

Utakmica sa Rusijom je na programu u utorak od 14 časova, po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve