Nova vest
Odbojka

Nedelja, 19.07.2009.

22:38

Odbojkašice bolje i od Hrvatske

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Subotici Hrvatsku, u okviru kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u Japanu 2010. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkašice su do pobede došle rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 24:26, 25:17, 25:19, i tako sa tri trijumfa osvojile prvo mesto na turniru, dok je pored nacionalnog tima plasman u Japan iz iste kvalifikacione grupe na šampionat, koji se igra od 29. oktobra do 14. novembra sledeće godine, izborila i selekcija Hrvatske.

Seniorke Srbije su u sjajnom ambijentu Hale sportova, pred 3.500 gledalaca, na fantastičan način završile kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a protiv Hrvatske su igrale nadahnuto, i posle gubitka drugog seta, vrlo motivisano, pa su zasluženo, kao reprezentacija s najboljim učinkom, završavale turnir u Subotici.

"Osnovni zadatak smo ispunili, plasirali se na Svetsko prvenstvo. Pokazali smo da Srbija ima tim kadar da igra uvek na najvišem nivou, bez obzira na šestorku koja je na terenu. To daje nadu da ćemo na takmičenjima koja predstoje ponovo osvajati medalje", rekao je Zoran Terzić, selektor odbojkašica, i najavio ponovno okupljanje seniorki Srbije za 3. avgust, kada počinju pripreme za Evropsko prvenstvo.

Pored Srbije i Hrvatske plasman na Šampionat sveta iz ostalih kvalifikacionih grupa izborili su Japan, Rusija, Dominikanska republika, Kuba, Kina, Tajland, SAD, Portoriko, Kenija, Holandija, Nemačka, Turska, Poljska, Italija i Češka.

Srbija: Nikolić, Đerisilo-Stanković 16, Krsmanović 8, Majstorović 10, Antonijević 3, Vesović 19, Ognjenović, Veljković 18, Rašić, Popović, Ševarika, Bursać 1.

Hrvatska: Grbac, Bačiž, Miletić, Delić, Popović 17, Dujić, Jerkov 11, Dugandžić, Gligorijević 1, Ušić 9, Miloš 8, Poljak 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve