Nova vest
Odbojka

Nedelja, 03.05.2009.

20:36

Odbojkašice sa kvalifikantkinjama

Odbojkašice Srbije biće domaćini turnira I grupe treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010, koji će se odigrati od 17. do 19. jula u Subotici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rivali seniorkama Srbije biće poznati posle turnira II runde kvalifikacija, koji će se odigrati od 13. do 17. maja. Pored Srbije, u I grupi III runde kvalifikacija za SP 2010. igraće prvoplasirana selekcija iz G grupe, prvoplasirana selekcija iz E grupe i trećeplasirana reprezentacija iz F grupa II runde kvalifikacija.

Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, određen je za supervizora FIVB na turniru E grupe II runde kvalifikacija, koji će se odigrati u Splitu, od 15. do 17. maja.

U G grupi II runde kvalifikacija, u Marselju, od 13. do 17. maja, igraće Francuska, Grčka, Španija, Slovenija i Finska. Pobednik će izboriti učešće na turniru u Subotici, drugoplasirana selekcija će se kvalifikovati za turnir J grupe III runde kvalifikacija, a trećeplasirana reprezentacija će takmičenje nastaviti u K grupi.

U E grupi II runde kvalifikacija, u Splitu, od 15. do 17. maja igraće Hrvatska, Slovačka, Belgija i Mađarska. Pobednik turnira će izboriti učešće na turniru u Subotici, dok će se drugoplasirana selekcija kvalifikovati za turnir J grupe III runde kvalifikacija.

U F grupi II runde kvalifikacija, u Gabrovu, od 13. do 17. maja igraće Bugarska, Češka, Rumunija, Bugarska i Albanija. Trećeplasirana selekcija će izboriti učešće na turniru u Subotici. Pobednik turnira i drugoplasirana selekcija će u III rundi kvalifikacija igrati u H grupi.

Plasman na šesnaesto prvenstvo sveta, koje će se odigrati u Japanu izboriće dve reprezentacije sa turnira I grupe kvalifikacija u Subotici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve