Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 02.04.2009.

22:19

FIVB: Savezi odlučuju o strancima

Administrativni odbor Svetske odbojkaške federacije (FIVB) odlučio je u Lozani da nacionalnim savezima prepusti odluku o broju stranih igrača u prvenstvima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Kako je ranije najavljeno, ta odluka je doneta da bi propisi FIVB bili u skladu sa zakonom Evropske Unije, koja dozvoljava slobodno kretanje radnika", rekao je Beti izvršni potpredsednik FIVB i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandar Boričić, koji je na sastanku FIVB u Lozani.

"Ta odluka neće imati velikog uticaja na nas, naši klubovi proizvode igrače i izlaze na tržište. Stranaca zaista nema mnogo u našoj ligi, a klubovi koji igraju međunarodna takmičenja nemaju obavezu da ih prijavljuju FIVB", rekao je Boričić.

Administrativni odbor je odluku doneo na osnovu preporuke pravne komisije FIVB, što znači da će svaki savez moći sam da odluči koliko će igrača sa međunarodnom transfer dozvolom moći da igra u svakoj ligi.

Drugog dana zasedanja Administrativnog odbora odlučeno je i da se trasferi unutar jednog kontinenta obavljaju preko kontinentalnih konfederacija, a ne u FIVB, kako je do sada bio slučaj.

Svi transferi će i dalje morati da se registruju u FIVB, sa kojom će se deliti i taksa za transfer. Sastanak u Lozani završava se u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve