Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 19.02.2009.

19:17

LŠ: Poraz Poštara u Rusiji

Odbojkašice Poštara izgubile su od moskovskog Dinama rezultatom 3:0 (25:20, 25:22, 25:22) u revanšu Plej-ofa 12 Indesit Lige šampiona.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ruskinje su prvi meč u Beogradu dobile sa 3:1 u setovima i tako su obezbedile plasman u Plej-of 6 fazu LŠ, gde će igrati sa boljima iz dvomeča Turk Telekom – Rijeka. Beograđanke su bile borbene i pružile su solidan otpor favorizovanim Ruskinjama. Ipak, kvalitet je presudio u presudnim trenucima i Dinamo se plasirao dalje.

U svakom setu viđen je sličan scenario – Poštarke bi uspevale da održe rezultatsku ravnotežu sve do sredine seta, tačnije do 15. ili 16. poena, a onda bi Ruskinje zaigrale angažovanije i dobijale set ne ulazeći u neizvesnu završnicu.

Najozbiljniji otpor ekipa trenera Darka Zakoča pružila je u prvom setu, kada je vodila sa 14:11. Tada Dinamo pravi seriju 6-0, Poštar se na kratko vraća u set (17:17), ali Moskovljanke uzimaju pet poena u nizu i bez problema privode set kraju.

U drugom setu igra se odvijala za nijansu drugačije, Dinamo je imao blagu rezultatsku prednost tokom celog seta i rutinski je došao do 2:0, samim tim i teoretski obezbeđenog plasmana u narednu rundu. U trećem setu Poštar se držao sve do 17:17, kada sjajnim blokom domaće odbojkašice prave ključnu prednost i ubrzo dolaze do maksimalnih 3:0.

U Plej-of 6 fazi LŠ Dinamo će igrati sa pobednikom dvomeča Turk Telekom - Rijeka. To će najverovatnije biti Turkinje, pošto su u prvom meču slavile sa 3:0 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve