Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 05.02.2009.

20:51

Zvezda ubedljiva protiv Ribnice

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su kao domaćini ekipu kraljevačke Ribnice sa 3:0, po setovima 26:24, 25:21 i 25:17, u prvom kolu Mini lige za prvaka Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crvena zvezda je peti put ove sezone savladala Ribnicu, ali rezultat od 3:0 u setovima ne oslikava pravo stanje na terenu. Ribnica je, naime, tokom dva i po seta bila potpuno ravnopravan protivnik domaćinu i igralo se poen za poen. Beograđani su tek u trećoj deonici meča uspeli da slome otpor gostujućih odbojkaša i zasluženo trijumfuju.

"Crvena zvezda nas je nadigrala u svim elementima igre, a mi smo samo dobro servirali. Distribucija lopti nam je bila slaba i mnoge čiste situacije nismo uspeli da iskoristimo", izjavio je trener Ribnice Boško Mačužić.

Njegov kolega Željko Bulatović smatra da je bilo veoma teško pobediti Ribnicu peti put uzastopno, pogotovo što su prva dva seta protekla u potpuno izjednačenoj igri.

"Ribnica je poznata po borbenoj igri u polju. Međutim, večeras su nas iznenadili sjajni server Milan Mijalković, koji je od 17 servisa promašio samo jedan i fantastični Radovan Gavrilović, koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa 21 poenom", rekao je trener odbojkaša Crvene zvezde.

U petak se sastaju ekipe Radničkog iz Kragujevca i novosadske Vojvodine.

Crvena zvezda – Ribnica 3:0 (26:24, 25:21, 25:17)

Crvena zvezda: Stefanović 1, Ćulafić 11, Bojović 3, Terzić 12, Dokić 16, Rašić 12, Vujić (libero), Pajić, Zindović, Majstorović, Ilić, Mitić. Trener: Željko Bulatović.
Ribnica: Gavrilović 21, Đorđević 10, Mijalković 3, Borovnjak 5, Radivojević 1, Radević 8, Jović (libero), Kovačević 2, Bićanin, Milovanović, Lazarević, Mrdak. Trener: Boško Mačužić.

Dokić najbolji u januaru

Kapiten Zvezde Tomislav Dokić primio je pre meča nagradu za najboljeg igrača u januaru.

"Ovo nagrada je kruna timskog rada i pobeda za koju sam ja samo zadao poslednji udarac. Kao i u decembru, ja sam se samo izdvojio, ali trofej pripada i svim mojim saigračima", rekao je Tomislav Dokić, kapiten Crvene zvezde.

Primač "crveno-belih" Jovan Ćulafić rekao je da je Zvezda zasluženo ostvarila maksimalnu pobedu.

"Igrali smo dobro i za razliku od prethodnih utakmica, kada smo gubili prvi set, danas smo ušli bolje u utakmicu, što govori i rezultat. Nadigrali smo ih u svim elementima igre i uspeli da smirimo njihov servis sa kojim smo imali mnogo problema u prethodnim utakmicama. Bitno je da smo pobedili i dobro startovali u mini ligi, i ostvarili prednost od sedam bodova u odnosu na Radnički, pa makar i na jedan dan."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve