Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 29.01.2009.

15:39

Promenjen sistem takmičenja na EP

Na sastanku Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV u Vaduzu doneta je o promeni sistema takmičenja na seniorskim šampionatima Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sastanak je održan organizaciji Odbojkaških federacija Lihtenštajna i Švajcarske. Predsednik CEV Andre Mejer posebno se zahvalio FIlipu Šurmanu, predsedniku Odbojkaške federacije Lihtenštajna i Kristofu Šternu, predsedniku Odbojkaške federacije Švajcarske na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji sastanka.

Izvršni odbor i Administrativni Bord CEV doneli su odluku o promeni sistema takmičenja na seniorskim šampionatima Evrope, počev od 2011. godine. Tako će se, na šampionatima koji će se odigrati u Srbiji i Italiji, u konkurenciji odbojkašica i u Austriji i Češkoj, u konkurenciji odbojkaša, po završetku preliminarne faze, takmičenje nastaviti po takozvanom nokaut sistemu.

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije iz svake grupe će razigravati za plasman u četvrtfinale i pobednici četvrtfinalnih susreta će takmičenje nastaviti u polufinalu.

Izvršni odbor i Administrativni Bord CEV usvojili su i odluku o ovogodišnjem takmičenju u odbojci na pesku. „CEV Evropski šampionski tur 2009“ obuhvata četiri Masters turnira: španski Masters u Gran Kanarijai od 6. do10. maja, austrijski Masters, gde će mesto naknadno biti određeno od 3. do 7. juna, nemački Masters u Berlinu od 17. do 21. juna i engleski Masters u Blekpulu od 9. – 13. septembra. Finale šampionata Evrope će se odigrati u Sočiju, u Rusiji, od 17. do 20. septembra, gde će učestvovati po 16 timova u obe konkurencije na osnovu plasmana na prethodnim turnirima.

Izvršni odbor i Administrativni Bord CEV doneli su odluku da, organizacija Finala šampionata Evrope u odbojci na pesku na svake dve godine počne 2010. godine, kako bi se izbeglo podudaranje termina sa Svetskim prvenstvom, koji organizuje FIVB, Svetskom odbojkaškom federacijom.

CEV je saopštio da će se šampionat Evrope u konkurenciji igračica i igrača do 18 godina odigrati u Ešpinju, u Portugaliji, u konkurenciji igračica i igrača do 20 godina u Grčkoj, a mesto odigravanja će naknadno biti određeno, a u konkurenciji igračica i igrača do 23 godine u Jantarniju i Kalinjingradu, u Rusiji.

Evropska odbojkaška konfederacija je saopštila da je 15. maj krajnji rok za prijavljivanje za sva klupska takmičenja pod okriljem CEV. Andre Mejer, predsednik CEV, obavestio je članove Izvršnog odbora i Administrativnog Borda da je Tanasis Belgiratis, bivši predsednik Odbojkaške federacije Grčke, zbog privatnih razloga odlučio da se povuče iz Administrativnog Borda CEV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve