Nova vest
Odbojka

Utorak, 16.12.2008.

15:46

LŠ: Zvezda dočekuje Ruselar

Šampione Srbije, ekipu Crvene zvezde očekuje drugi meč sa Ruselarom za samo nedelju dana u okviru četvrtog kola grupe C Indesit lige šampiona.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Crveno-beli su prošle nedelje izgubili na gostovanju u Belgiji, a u sredu od 18 časova imaju priliku da se pred svojom publikom, u dvorani Sportskog centra Šumice revanširaju belgijskoj ekipi.

Kapiten Crvene zvezde Tomislav Dokić smatra da su on i njegovi saigrači mnogo naučili iz prethodnih triju utakmica, posle kojih su sa terena izlazili kao poraženi.

„Videli smo s kim imamo posla i shvatili smo da svakoj utakmici moramo da pristupimo 100 posto motivisani i fizički i psihički spremni. U Ligi šampiona nema slabih utakmica, sve su to jaki timovi u kojima igraju izvanredni igrači. Naš cilj je da odigramo najbolje što možemo i da iznenadimo i sebe i druge i da steknemo još veće iskustvo sa jakim ekipama koje će nam mnogo značiti u nastavku domaćeg šampionata“, istakao je Dokić.

Korektor crveno-belih je optimista pred utakmicu sa belgijskim vicešampionom.

„Pošto igramo u Šumicama, veliki sam optimista i siguran sam da će svako od igrača dati svoj maksimum da pružimo ogroman otpor protivniku. Uz dobar pristup igri i uz jak motiv sigurno možemo da napravimo nešto“, rekao je Dokić.

Trener šampiona Srbije Željko Bulatović misli da njegova ekipa može da napravi iznenađenje u sredu.

„U sportu treba biti optimista čak i kada se igra sa jačim od sebe i nema dileme da pesimistima u sportu nije mesto. Da ne budem pogrešno shvaćen, Ruselar jeste slabija ekipa od Lubea, ali se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja u svojim redovima ima izvanrednog dizača Brazilca Santosa, Miloša Nikića koji je, po meni, jedan od najboljih primača servisa u Evropi i par belgijskih igrača i slovenačkog reprezentativca Radovića. Radi se o iskusnoj ekipi koja već godinama igra u Ligi šampiona, vrlo često je među osam najboljih u Evropi i to samo govori o njihovom kvalitetu. Mislim da imamo potencijal i raspoloženje da pružimo znatno bolju partiju nego prošle nedelje i da pokušamo da napravimo iznenađenje“, rekao je Bulatović.

Prvu utakmica u grupi C između Lubea i Majorke igra se u utorak u 20.30 časova. Crvena zvezda zauzima poslednje, četvrto mesto na tabeli sa tri boda. Na vrhu je Lube sa šest bodova, Ruselar je drugi sa pet, dok je Majorka sakupila četiri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve