Nova vest
Odbojka

Sreda, 10.12.2008.

14:29

Završni turnir SL u Beogradu

Završni turnir Svetske lige za odbojkaše naredne godine biće održan u Srbiji, saopštila je Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Turnir će biti održan u Beogradskoj areni od 22. do 26. jula, a tom prilikom biće obeležena i 20. godišnjica prvog izdanja Svetske lige, takmičenja u kome učestvuju najbolje selekcije sveta.

Beograd je već bio domaćin završnog turnira Svetske lige 2005. godine, a u saopštenju FIVB navodi se da će narednog leta u prestonici Srbije duele najboljih odbojkaša sveta moći da prati 18.386 gledalaca.

Za organizaciju završnog turnira jubilarnog izdanja Svetske lige protivkandidati Beogradu i Srbiji bili su Kina i Sjedinjene Američke Države, a pobedom Beograda u jakoj konkurenciji još jednom je potvrđen veliki ugled koji Odbojkašk isavez Srbije ima u Svetskoj odbojkaškoj federaciji.

„Veoma sam srećan što će 20. završni turnir Svetske lige ponovo biti održan u Beogradu, jer je Srbija pre tri godine u Beogradskoj areni organizovala nezaboravno takmičenje najboljih odbojkaških selekcija sveta" , rekao je predsednik FIVB Jižong Vei.

Kao domaćin turnira, reprezentacija Srbije stiče direktno pravo učešća, a pridružiće joj se četiri selekcije koje budu najuspešnije u kvalifikacionim grupama i jedna reprezentacija kojoj FIVB uruči specijalnu pozivnicu.

Posle odluke Svetske odbojkaške federacije, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i izvršni potpredsednik FIVB Aleksandar Boričić nije krio zadovoljstvo.

"Presrećni što smo dobili priliku da ponovo organizujemo završni turnir. Ponosan sam na naše Ministarstvo sporta, lokalne vlasti u Beogradu i sponzore što su omogućili da se ostvare snovi nasih navijača", rekao je Boričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve