Nova vest
Odbojka

Petak, 17.10.2008.

14:55

Odbojkaši Zvezde savladali Ribnicu

Odbojkaši Crvene zvezde su na otvaranju 65. šampionata Srbije pobedili Ribnicu u Kraljevu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

''Crveno-beli'' su u prvom kolu Viner štediše lige savladali Ribnicu rezultatom 3:1 (25:15, 23:25, 25:23, 25:23).

Boško Mačužić je porazom debitovao kao šef stručnog štaba ekipe iz Kraljeva. U prvom setu gosti su se mnogo bolje snašli, diktirali su ritam, čekali greške rivala, kojih je bilo u velikom broju, posebno posle drugog tehničkog tajm-auta. Tada je aktuelni šampion napravio sjajnu seriju od čak devet poena i vrlo brzo je došao do prednosti - 25:15.

Razigrali su se domaći u drugom setu, i u neizvesnoj završnici tog perioda došli do izjednačenja. Domaće je pokrenuo Uroš Borovnjak, za koga Zvezda u tim trenucima nije imala rešenje. Ipak, ponovo su gosti preuzeli stvari u svoje ruke u trećem periodu igre. Sve vreme su „crveno-beli" imali prednost, uglavnom od tri do četiri poena, a sa tom razlikom su ušli i u samu završnicu ovog seta.

Ribnica je sjajno počela četvrti set, stekla je veliku prednost (13:6), a Zvezda je sredinom seta odlučila da rizikuje servisom. To se i isplatilo, s obzirom da su serijom sjajnih servisa Mladena Bojovića, koji je za Zvezdu debitovao baš protiv svoje Ribnice, gosti napravili seriju od čak sedam poena i uspeli da preokrenu (19:17).

Neizvesno je bilo do samog kraja meča, Ribnica je imala poen viška (23:22), posle asa petnaestogodišnjeg Uroša Kovačevića, ali su naredna tri poena pripala Zvezdi. Meč loptu „crveno–belima" blokom je doneo izuzetno raspoloženi kapiten Tomislav Dokić, a odmah potom kontru i prvu meč loptu iskoristio je Miloš Terzić – 25:23.

U petak je na programu drugi meč prvog kola u kome se sastaju NIS Vojvodina i Mladi radnik (Mala sala SPC „Vojvodina” u Novom Sadu, 18,00 časova). U subotu će igrati Smederevo i Radnički Credy Banka (Tehnička škola, Smederevo, 19,00 časova), a poslednji meč je na programu u nedelju, kad će Partizan ugostiti Borac Petrohemiju (SC „Šumice”, Beograd, 15,30 časova).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve