Nova vest
Odbojka

Petak, 01.08.2008.

17:13

Grbić: "Ponoviti igre iz Rija"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da će primarni cilj naše selekcije na Olimpijskim igrama u Pekingu biti da ponovi igre sa finalnog turnira Svetske lige u Rio de Ženeiru. "Izdanja iz Brazila blizu su naših maksimalnih mogućnosti. Smatram da bi u slučaju da odigramo na približnom nivou u Pekingu svi trebalo da budemo zadovoljni", ocenio je Grbić. On je poručio da reprezentacija Srbije ima kvalitet da se upusti u borbu za medalje istakavši da će konkurencija biti "izuzetno jaka".

"Iza svih selekcija koje su se plasirale na Oilmpijske igre je višegodišnji naporan rad. Sve ekipe sigurno imaju veliku želju da baš u Pekingu pruže najviše što mogu", rekao je Grbić, kome će četvrto učešće na najvećem svetskom sportskom događaju biti ujedno i poslednja reprezentativna akcija.

Selektor Igor Kolaković je podsetio na dobre igre koje su njegovi izabranici pružili u proteklom periodu i dodao da je igra reprezentacije "postala kvalitetna i prepoznatljiva".

"Nadam se da će nas sve naše dobre karakateristike krasiti i u Pekingu", naglasio je Kolaković.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić izjavio je da ga posebno raduje što i nova generacija srpskih igrača ostvaruje dobre rezultate na međunarodnoj sceni.

"Prošle godine na evropskom šampionatu u Rusiji osvojena je bronzana medalja. Zatim je u januaru, na izuzetno kvalitetnom kvalifikacionom turniru u turskom gradu Izmiru, ubedljivo izboren plasman na OI, a krunu svega do sada urađenog predstavlja finale Svetske lige", zadovoljno je konstatovao Boričić.

Boričić je napomenuo da vrhunski rezultati ostvareni u kontinuitetu nikako nisu plod slučajnosti i sreće, već "nagrada za predani rad na treninzima".

Jedan od najiskusnijih srpskih reprezentativaca Ivan Miljković podsetio je prisutne na konferenciji za novinare na aerodromu "Nikola Tesla" pred put u Kinu da je naš državni tim jednom već bio na olimpijskom tronu - na Igrama u Sidneju 2000. godine.

"To je lepa uspomena za sve nas koji smo tada igrali u reprezentaciji. Međutim, od uspomena se ne živi i sada želimo novi trofej", istakao je Miljković i obećao da će se njegovi saigrači u Pekingu boriti "za svaku loptu".

Baza završnih priprema srpskih odbojkaša pred učešće na Olimpijskim igrama biće Tjencin, kineski grad u koji su otputovali u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve