Nova vest
Odbojka

Nedelja, 27.07.2008.

23:21

Podraščanin: ''Presudilo iskustvo''

Odbojkaš Srbije Marko Podraščanin izjavio je da je ekipa SAD imala više sreće u odlučujućim momentima finala Svetske lige.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Srbija je u finalu Svetske lige izgubila od SAD sa 3:1, a Podraščanin je proglašen za najboljeg blokera, dok je Ivan Miljković izabran za najboljeg poentera.

"Došlo je do pada u našoj igri. Ne do nekog velikog pada, ali je selekcija SAD odigrala dva ili možda tri puta bolje nego kada smo je pobedili u prvom kolu takmičenja u grupi", rekao je Podraščanin.

Prema njegovim rečima, selekcija SAD je igrala kao da je više želela pobedu.

"Svakako je iskustvo bilo na njihovoj strani. Zasluženo su pobedili. Držali smo se i pored umora. Nisam se nadao nagradi i velika mi je čast da budem sa igračima u svetskom vrhu, ali verujte mi, sve bih nagrade zamenio za to da smo danas osvojili zlato", rekao je Podraščanin.

Reprezentativac Srbije Bojan Janić istakao je da je reprezentacija SAD mnogo agresivnije ušla u meč.

"Ne mogu da kažem da smo bili opušteni, ipak smo igrali finale, ali nekoliko dana ranije smo ih dobili sa 3:0. Znali smo da će biti teže, medjutim, oni su u jednom dahu odigrali ceo meč. Mi smo tražili svoje šanse, ali smo bili malo iscrpljeni", rekao je Janić.

On je dodao da je drugo mesto u Svetskoj ligi veliki uspeh, jer je Srbija iza sebe ostavila Brazil, Rusiju i Poljsku.

"Nemamo za čim da žalimo. Znamo da je ovo tek stepenik do Olimpijskih igara, koje počinju za 10-tak dana. Možemo uzdignute glave da se vratimo kući i da odemo u taj Peking puni samopouzdanja", rekao je Janić.

Reprezentativac Srbije Novica Bjelica naglasio je da je ekipa bila izjednačena sa SAD u finalu.

"Igrali smo malo slabije. Imali smo priliku da prelomimo, ali nismo uspeli. Osećali smo breme favorita, s obzirom na onu prvu utakmicu. Oni su iskoristili sve ključne lopte", rekao je Bjelica.

Prema njegovim rečima, presudilo je iskustvo.

"Teško je pričati o uspehu kada smo izgubili od ekipe koju smo lako pobedili u grupi. Ove godine smo u Svetskoj ligi pokazali da imamo karakter. Videli smo da možemo da pobedimo sve protivnike. Mislim da će nam iskustvo sa ove četiri utakmice na finalnom turniru mnogo značiti na Olimpiskim igrama", rekao je Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve