Nova vest
Odbojka

Nedelja, 27.07.2008.

19:41

Poraz Srbije u finalu Svetske lige

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju u Svetskoj ligi, na završnom turniru u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u finalu poražena od selekcije SAD rezultatom 3:1, po setovima 26:24, 23:25, 25:23, 25:22. To je treće srebro za srpske odbojkaše, koji su drugo mesto u Svetskoj ligi već osvajali 2003. i 2005. godine. Pre finalnog meča Srbija je dobila tri utakmice, bez izgubljenog seta, a u prvom kolu porazila je upravo američki tim. To je prvo zlato za Amerikance u Svetskoj ligi, posle dve bronze.

Marko Podraščanin proglašen je za najboljeg blokera, a Ivan Miljkvić je po četvrti put bio najbolji poenter. U konkurenciji smečera i servera priznanja su dobili Dante i Žiba iz Brazila, Amerikanac Ričard Lamburn je najbolji libero, a za najkorisnijeg igrača proglašen je Loj Bol (SAD) koji je ujedno i najbolji tehničar.

Tokom sva četiri seta vodila se velika borba, poen za poen, i u takvoj utakmici Amerikanci su bili smireniji u odlučujućim trenucima. S druge strane, ni plavi nisu igrali kao prethodnih dana. Bilo je oscilacija, ali su i Amerikanci igrali zaista odlično, posebno u odbrani.

Seniori Srbije se iz Brazila vraćaju u utorak, 29. jula u 12 časova.

Srbija: Kovačević (9), Bojović, Bjelica (6), Janić (13), Petković, Samardžić, Grbić (5), Nikić (2), Gerić, Miljković (28), Starović, Podraščanin (6).

SAD: Bol (3), Runi, li (9), Lamburn, Pridi (21), Milar (10), Salmon (13), Hof, Stenli (16), Hansen, Gardner (4), Tuzinski.

Konačan plasman:

1. SAD
2. Srbija
3. Rusija
4. Brazil
5. Poljska
6. Japan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve