Nova vest
Odbojka

Subota, 19.07.2008.

22:20

SL: Odbojkaši idu u Rio!

Odbojkaši Srbije plasirali su se na završni turnir Svetske lige pobedom nad Francuskom 3:1, u drugoj utakmici šestog vikenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle trijumfa u niškom 'Čairu' od 3:2, Srbija je ovoga puta u 'Pioniru' slavila sa 3:1 (25:20, 25:22, 12:25, 25:17), i tako prestigla Francuze na drugom mestu A grupe. Završni turnir na kojem će učestvovati šest ekipa, održaće se od 23. do 27. jula u Rio de Žaneiru.

Za razliku od prvog meča kada su Francuzi dobili prva dva seta, Srbija je ovoga puta odigrala na svom nivou od samog starta, i uz mali pad u trećem setu ipak je lako savladala selekciju Francuske.

Počelo je sa 4:1 u prvom setu. Francuzi su se vratili na 7:7, ali onda naši odbojkaši serojim 5-1 dolaze do četiri poena prednosti (12:8). Francuzi tada počinju da sustižu prednost naših odbojkaša, i u samom finišu uspeli su da izjednače na 20:20. Tada selektor Kolaković traži tajm-aut posle koga se potpuni razigrao Marko Podrašćanin koji je sa dva sjajna bloka i još jednim poenom doneo Srbiji prvi set – 25:20.

Drugi set Francuzi počinju bolje i dolaze do tri poena prednosti (10:7). Ipak, tada ponovo na scenu stupa Podrašćanin koji odličnim servisima donosi preokret i vođstvo našem timu (13:12). Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija je zadržala prednost (16:15), a u finišu se razigrao i Nikola Kovačević koji dobrim blokom, a potpom i as udarcem donosi Srbiji dva poena prednosti (19:17). Do kraja seta naši odbojkaši nisu dozvolili preokret, i dobili su taj deo igre sa 25:22 za 2:0.

U trećem delu usledio je možda i očekivani pad u igri srpskih odbojkaša koji su do tada igrali sjajno, pre svega u fazi odbrane (blok i igra u polju). Francuzi su na 2:1 smanjili praktično već na drugom tehničkom tajm-autu kada su vodili sa velikih 16:9. Naš tim se tada i oprostio od trećeg seta, i na kraju je bilo ubedljivih 25:12 za Francuze.

To je ipak bio samo mali pad u igri naših odbojkaša, i već početkom četvrtog seta oni su ponovo počeli sa sjajnom igrom iz prva dva. Poveli su 4:2 na startu, a u istom ritmu su nastavili i do 12:9. Srednji bloker Crvene zvezde Dragan Stanković tada sa nekoliko odličnih blokova donosi našem timu četiri poena prednosti na drugom tajm-autu (16:12), a u nastavku meča viđeno je i nekoliko atraktivnih poena naših odbojkaša za konačnih 3:1.

Na završnom turniru pored naše i selekcije Brazila učestvuju još Poljska, Japan i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve