Nova vest
Odbojka

Nedelja, 18.05.2008.

08:20

Druga pobeda odbojkašica Srbije

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2008. Srbija je u nedelju u 2. kolu, u Tokiju, savladala Domnkansku Republiku 3:1, po setovima 23:25, 27:25, 25:21 i 25:20, posle 108 minuta igre. Prvi set je pripao rivalu, a u drugom su srpske igračice propustile dve set lopte i dozvolile Dominikankama da dođu do šanse da povedu 2:0. Ipak, Srbija je izjednačila, a potom i preuzela kontrolu igre u svoje ruke.

''Čestitala bih rivalu na zaista odlično odigranoj utakmici. Vrlo sam srećna zbog pobede, do koje nije bilo lako doći. Teška utakmica, u kojoj smo tek u četvrtom setu uspeli da serviramo kako umemo. Imali smo mnogo problema sa napadom rivala, ali smo ipak uspeli da odgovorimo na pravi način i pobedimo'', rekla je libero srpske reprezentacije Suzana Ćebić.

U trećem i četvrtom setu, plave su već od starta uspele da stvore razliku, koju su čuvale do kraja.

''Znali smo da će ovo biti izuzetno težak meč, koji je istovremeno bio važan za obe selekcije. Bili smo dobri u bloku i odbrani, a znali smo da nam rival neće lako prepuštati poene. Nismo igrali dobro, pa nisam u potpunosti zadovoljan, ali svakako sam srećan zbog pobede'', rekao je naglasio je prvi trener Srbije Zoran Terzić.

Selektor Dominikaske Republike Migel Beato Krus smatra da je njegova ekipa ipak ostvarila dobar rezultat.

''Kao trener, mislim da je rezultat dobar, ali ipak nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj turnir, jer nam igračice igraju u inostranim šampionatima. U subotu smo pobedili, a danas smo izgubili od Srbije, koja ima veoma kvalitetan sastav. Danas je naš rival igrao veoma dobro, posebno u odbrani i napadu'', rekao je Migel Beato Krus.

U ponedeljak je na turniru u Tokiju slobodan dan. Srbija će u 3. kolu, u utorak, 20. maja od 06,35 časova po našem vremenu igrati protiv Koreje.

Srbija: Nikolić (18), Brakočević (18), Đeriilo-Stanković (5), Krsmanović (5), Tomašević, Vesović, Ognjenović (3), Čitaković-Đurišić (9), Simanić, Nešović, Veljković, Ćebić.

Dominikanska Republika: Vargas (10), Eve, Nunjes (15), Kastiljo, Kaso, Del Rosario, Kabral (10), Ećenike (2), Rondon (13), Rivera (6), Rodriges Andino, De La Krus (18).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve