Nova vest
Odbojka

Petak, 09.05.2008.

16:20

Odbojkašice putuju u Japan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan od trenera ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Nebojša Protić izjavio je da očekuje da će njegova ekipa izboriti plasman na Olimpijske igre, na kvalifikacionom turniru u Tokiju. Odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu putuje u Tokio gde će od 17. do 25. maja učestvovati na Interkontinentalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Nadam se će ekipa opravdati očekivanja i 'izboriti vizu' za Peking. Na turniru neće učestvovati 'krem' svetske odbojke, jer su te reprezentacije već uspele da se plasiraju na Olimpijske igre. Očekujem da će Poljska i Japan zajedno sa nama uspeti da se kvalifikuju", rekao je Protić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, u Tokiju će biti još ekipa koje nisu za potcenjivanje.

"Učestvovaće Kazahstan, Portoriko, Dominikanska Republika... azijske ekipe. Očekujem uspeh, i da ćemo pobediti u svim utakmicama", rekao je Protić.

Odbojkašica Srbije Maja Simanić istakla je da neće biti lako u Japanu, jer je to poslednji kvalifikacioni turnir za OI.

"Nadam se da će sreća biti na našoj strani. Ima mnogo utakmica, velika je vremenska razlika, imaćemo rivale koji igraju vanevropsku odbojku. Ipak, na Svetskom prvenstvu pokazali smo da možemo da se nosimo sa tim", rekla je Simanićeva.

Jedna od najboljih igračica reprezentacije Jovana Brakočević dodala je da je sigurno da će ekipa pružiti svoj maksimum.

"Igračice su umorne od liga, utakmica. Nismo odradile pripreme kako je trebalo, ali iz dan u dan sve je bolje", rekla je Brakočevićeva.

Reprezentativka Srbije Ivana Đerisilo Stanković naglasila je da se nada da će se ekipa vratiti iz Japana srećna, odnosno da će se "ukrcati na taj let za Peking".

Ona je dodala da je imala problema sa povredom ramena, zbog koje je pauzirala, kao i da se nada da će biti spremna za utakmice u Japanu.

Selektor Zoran Terzić odlučio je da u Japanu igraju sledeće igračice:

tehničari: Maja Ognjenović i Maja Simanić, srednji blokeri: Vesna Čitaković Đurišić, Stefana Veljković, Nataš Krsmanović, primači: Jelena Nikolić, Ivana Đerisilo, Sanja Tomašević, Jovana Vesović, libero: Suzana Chebić, korektori: Jovana Brakočević, Ivana Nešović.

Reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu na turniru 17. maja sa Kazahstanom, a zatim sa Dominikanskom Republikom, Korejom, Tajlandom,Portorikom, Poljskom i Japanom.

Plasman na Olimpijske igre izboriće tri prvoplasirane ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve