Nova vest
Odbojka

Petak, 02.05.2008.

15:23

Odbojkašice veruju u plasman na OI

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija okupila se u petak u Beogradu na pripremama za kvalifikacioni turnir za ovogodišnje Olimpijske igre, koji će se igrati od 17. do 25. maja u Tokiju. Na okupljanju se danas pojavilo 13 devojaka, od 17 pozvanih. Kapiten Vesna Čitaković Đurišić, tehničar Maja Ognjenović i primač Sanja Tomašević nisu završile sezonu klubovima i one će se priključiti kasnije. Primač Jelena Nikolić sačekaće ekipu u Japanu.

Okupljene igračice prozvao je drugi trener Nebojša Protić, pošto selektor Zoran Terzić takodje još ima obaveza prema klubu.

Na pripremama u Beogradu, koje će trajati do 10. maja, kada će tim otputovati u Japan, u petak su došle tehničari Maja Simanić i Bojana Živković, korektori Ivana Đerisilo, Jovana Brakočević i Ivana Nešović, primači Sanja Malagurski i Jovana Vesović, srednji blokeri Stefana Veljković, Nataša Krsmanović, Marija Pavlović i Nađa Ninković i libera Suzana Ćebić i Silvija Radović.

Trener Protić izjavio je novinarima da će do polaska u Japan okupljene igračice trenitrati u Beogradu, gde treba sanirati neke povrede i videti u kakvoj su formi igračice.

"Moramo prvo da vidimo na koje igračice sada možemo da računamo", rekao je Protić, pojašnjavajući da će sledeće nedelje biti poznato da li Marija Pavlović može da igra, donosno da li je sanirana njena povreda kolena.

"Svi verujemo u plasman na OI, ali smo svesni da će put biti težak. na turniru na kome se igra sedam utakmica bez pauze favoriti ne mogu sebi da dozvole opuštanje", ocenio je Protić.

Ivana Đerisilo ima problema sa ramenom, a bolove u ramenu ima i Sanja Malgurski. "Očekujemo izveštaje lekara", kazao je Protić.

Sve igračice pojavile su se nasmejane u Hotelu "M", i sve su istakle da su uverene da će izboriti plasman na OI.

"Najjači protivnici biće Poljska i Japan, ali ja očekujem pobede", kazala je Ivana Đerisilo, dodajući da će ona pružiti svoj maksimum, bez obzira na probleme sa ramenom.

Jovana Brakočević takodje je izrazila uverenje tim Srbije iskoristiti šansu koja mu se pruža u Japanu da izbori plasman na OI.

"Takvu priliku ne smemo da propustimo. Verujem da ćemo biti u Pekingu i da ćemo se tamo boriti za medalju", navela je ona.

Libero Suzana Ćebić rekla je da je uverena da će ekipa izboriti plasman na OI, ali je istakla da posao u Japanu neće biti ni malo lak. "Čeka nas sedam utakmica. Svima je ovo poslednja šanasa i svi će želeti plasman na OI. Ne smemo se opustiti ni protiv objektivno slabijih ekipa, jer samo sa pravim pristupom možemo do vize za Peking".

Na Svetskom kupu u Japanu učestvuje osam ekipa, a plasman na OI izboriće tri provplasirane, plus najbolja azijska ekipa iz preostalih pet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve