Nova vest
Odbojka

Nedelja, 13.01.2008.

16:40

Srpski odbojkaši u Pekingu!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Pekingu! Naša selekcija je do vize za Peking stigla pobedom nad Španijom rezultatom 3:2, po setovima 24:26, 16:25, 25.19, 25:15, 17:15 Meč je protekao u znaku velikih preokreta, pošto je posle dva seta Španija već bila jednom nogom u Pekingu, pre nego što su se razigrali odbojkaši Srbije i izborili taj-brejk.

Prvi set bio je potpuno izjednačen, a Španija je u samom finišu imala više nerava i stigla do pobede rezultatom 26:24.

U drugom setu naša selekcija jednostavno nije postojala na terenu. Španci su poveli rezultatom 12:2, a u srpskom timu ništa nije funkcionisalo.

Već tada je Igor Kolaković počeo da iz igre vadi startere, što je prvobitno imalo efekta (7:13), ali se razlika veoma brzo vratila na desetak poena, pa se set završio rezultatom 25:16.

Treći set doneo je veliku promenu – Srbija je od starta kontrolisala situaciju, držala stabilnu prednost i došla do 25:19.

U četvrtom setu Srbija je bila još ubedljivija, potpuno izbacila Špance iz ritma i rezultatom 25:15 stigla do taj-brejka.

Taj-brejk je počeo izvanredno za Srbiju, koja brzo stiče prednost od 4:1, ali se Španci vraćaju do 5:5 i na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa minimalnom prednošću.

Od tog trenutka igralo se poen za poen, uz konstantnu prednost Španaca, sve do 13:13, kada sudije donose jednu 50-50 odluku u korist našeg tima, samim tim i prvu meč-loptu.

Posle dve neiskorišćene prilike Srbija je u trećoj situaciji bila uspešna, a konačni udarac prvaku Evrope zadao je Novica Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

330 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve