Nova vest
Odbojka

Subota, 05.01.2008.

17:48

Vesović: "Jedina želja – Peking"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkašice i članovi stručnog štaba reprezentacije Srbije veruju da će na turniru u nemačkom Haleu, koji će se igrati od 15. do 20. januara, uspeti da izbore plasman na Olimpijske igre. "Sve ekipe, uključujući i one koje važe za autsajdere, sigurno će tražiti svoju šansu. Naš rejting i rezultati u poslednje dve godine, ipak, obavezuju nas da ciljamo sam vrh", rekao je novinarima selektor Zoran Terzić na okupljanju ekipe.

Srbija će u Haleu igrati u grupi sa Rusijom, Hrvatskom u Rumunijom, dve najbolje ekipe će izboriti plasman u polufinale, a samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Realno je da Rusija i mi dođemo do polufinala, a nezahvalno je prognozirati šta bi sve tamo moglo da se dogodi. Već dugo igramo zajedno i neće nam biti problem da se uigramo. Pitanje je samo koliko su igračice spremne posle obaveza u klubovima", ocenio je Terzić.

Tehničar Maja Ognjenović navela je da će turnir u Haleu biti Evropsko prvenstvo u malom, pošto će od najjačih ekipa sa kontinenta odsustvovati samo selekcija Italije. Sa tom ocenom složile su se i njene saigračice.

"Dobro je, ipak, što smo izvukle lakšu grupu u kojoj će Rusija biti glavni favorit, mada ne treba da potcenimo Hrvatsku i Rumuniju. Ako budemo igrale svoju igru, imaćemo velike šanse da se domognemo polufinala", rekla je libero Suzana Ćebić.

Drugu grupu u Haleu činiće Holandija, Nemačka, Poljska i Turska.

"U drugoj grupi će se igrati na `krv i nož`, ali mi možemo do polufinala, iako ćemo za plasman na Olimpijske igre morati da sve vreme dajemo više od 100 odsto svojih mogućnosti", rekla je korektor Jovana Brakočević.

Primač Jovana Vesović istakla je da joj je novogodišnja želja za 2008. bila da nastupi na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Znamo samo jednu stvar – da želimo da igramo u Pekingu", rekla je Vesovićeva.

Srbija će put Nemačke krenuti 14. januara, a selektor Terzić će dan ili dva ranije spisak igračica skratiti sa 18 na 12 imena.

Odbojkašice Srbije bi u slučaju neuspeha u Haleu imale još jednu priliku da se izbore "vizu" za Peking – na majskom interkontinentalnom turniru u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve