Nova vest
Odbojka

Petak, 16.11.2007.

08:32

SL: Poraz od Kube za kraj

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u petak od Kube sa 1:3, po setovima 25:23, 22:25, 20:25, 22:25, u utakmici poslednjeg, 11. kola Svetskog kupa. To je bio četvrti poraz Srbije na tom takmičenju, pa će ekipa Zorana Terzića završiti na petom mestu. Prve tri selekcije - Italija, SAD i Brazil - obezbedile su plasman na Olimpijske igre sledeće godine, a četvrto mesto, koje ne vodi na OI, pripalo je Kubi.

Peto mesto Srbiji će doneti nove bodove za svetsku rang listu, na osnovu koje će srpske odbojkašice moći da računaju na još dve šanse u borbi za plasman na OI.

Srbija će, naime, sigurno učestvovati od 14. do 20. januara u Nemačkoj na evropskom kvalifikacionom turniru, a ako tamo ne uspe da osvoji prvo mesto i tako ode u Peking, onda će imati priliku i na poslednjem, interkontinetalnom turniru u maju u Japanu.

Sa tog turnira na OI će se plasirati tri reprezentacije plus još jedna najbolje rangirana azijska ekipa, a učestvovaće osam ekipa - četiri azijske, dve evropske i po jedna ekipa iz zone Severne i Srednje Amerike i iz Afrike ili Južne Amerike.

Meč sa Kubom Srbija je dobro počela i dobila prvi set sa 25:23 iako je Kuba u finišu zapretila izjednačivši na 23:23.

Međutim, u nastavku meča Kubanke su jednostavno delovale odmornije, imale su bolji servis i bolji blok.

Tako su došle do drugog seta, a potom su u trećem bile još ubedljivije. Četvrti set doneo je bolju igru Srbije, ali ne dovoljno dobru da bi se došlo do trijumfa u utakmici bez većeg rezultatskog značaja.

Odojkašice Srbije u subotu uveče vratiće se u Srbiju i odmah se priključiti svojim klubovima, u inostranstvu i u Srbiji.

Dvorana: Nipon Gaiši. Gledalaca: 1.080. Sudije: Safenrajter (Argentina), Verek (Francuska).

Srbija: Nikolić 18, Majstorović, Brakočević 10, Molnar 7, Vesović, Ognjenović 6, Čitaković 10, Isailović, Simanić, Nešović 1, Veljković 9, Ćebić (libero).

Kuba: Ruis 11, Santos 8, Kariljo 20, Gonzales, Ramires 8, Ortis (libero), Sančes 15, Erera, Kalderon 2, Karkakes 11, Silie, Baros.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve