Nova vest
Odbojka

Subota, 10.11.2007.

09:58

Srbija lako sa Peruom 3:0

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Odbojkašice Srbije ostvarile su još jednu pobedu na svetskom kupu u Japanu. U meču sedmog kola savladan je Peru sa 3:0 po setovima 25:15; 25:15 i 25:23. Meč je trajao 60 minuta. Najbolja igračica na meču bila je naša Jelena Nikolić koja je zabeležila 20 poena, dok su Brakočević i Molnar imale po 11. Sjajno je funkcionisao blok našeg tima sa 12 poena, a iz servisa je osvojeno čak osam.

Naše odbojkašice lako su dobile prvi set posle odlične igre i u napadu i odbrani. Peruanke su se držale do prvog tehničkog tajm auta kada je bilo 8:7 za naš tima, a od drugog tehničkog tajm auta lagano su podizale prednost koja je na kraju iznosila 10 poena, 25:15.

Srpkinje su dobro otvorile drugi set, ali su malo posustale pa su Peruanke došle do 6:8 na prvom tehničkom odmoru. Kao i prvom setu na drugi tehnički tajm aut otišlo se pri rezultatu 16:11. Odlično je funkcionisao blok našeg tima i ponovo su u završnici seta slomile otpor Peruanki 25:15.

Na početku trećeg seta bilo je 3:0 za naš tim, a na tehnički odmor otišl0 se pri rezulatu 8:2. Došlo je do opuštanja u našem timu, pa su se Peruanke približile na 12:11 i održavale se na jedan razlike koliko je bilo i na tehničkom odmoru. Posle odmora Peruanke su prvi put došle u vođstvo na meču 17:16. Naše devojke nisu dozvolile iznenađenje, i iako se do kraja seta igralo poen za poen, uspele da dođu do prve set meč lopte na 24:21.

Peru je vezao dva poena, ali su ipak neše devojke iskoristile treću loptu i trijumfovale sa 25:23.

"Prošle godine smo odigrali dve veoma teške utakmice sa Peruom. Pobedili smo 3:2 uz dosta muke i to smo očekivali i pred ovaj meč. Danas smo lako dobili, zbog čega sam veoma zadovoljan. Takmičenje je izuzetno naparno i svaka pobeda od 3:0 znači da ima više vremena za pripremu za nardenu utakmicu. Sada nam sledi najteži deo turnira sa strašno teškim protivnicima, pa ćemo morati da igramo zantno bolje nego do sada. Još uvek smo u prilici da se borimo za jedno od tri mesta", rekao je Zoran Terzić.

"Bio je to značajan meč za nas. Sigurno ćemo napredovati na listi FIVB. Doboro smo odigrale i sada imamo više vremena za odmor pred utakmicu sa Poljskom", rekla je Vesna Čitaković – Đurišić, kapiten Srbije.

Sledeći meč naša reprezentacija igra u nedelju od 7 sati sa Poljskom. Posle toga sledi dan pauze a onda odlučujući mečevi u Nagoji sa SAD, Brazilom i Kubom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve