Nova vest
Odbojka

Petak, 09.11.2007.

09:52

SK: Srbija lako sa Kenijom

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kenije sa 3:0, po setovima 25:15, 25:16, 25:10 u 6. kolu Svetskog kupa u Japanu. U sledećem kolu, Srbija u petak od 8:35 igra sa selekcijom Perua.

Srbija je u Saporu bez problema savladala selekciju Kenije posle tačno sat vremena igre i tako došla do pete pobede na Svetskom kupu. Selektor Zoran Terzić priliku je pružio manje istaknutim igračicama, koje su rutinski došle do nove pobede. Za najbolju igračicu meča proglašena je Ivana Nešović.

U Saporu Srbija će odigrati još jedan meč, u nedelju sa Poljskom, a potom im sledi selidba u Nagoju, gde ih čekaju dueli sa reprerzentacijama SAD, Brazila i Kube.

Plasman na Olimpijske igre u Japanu izboriće prve tri reprezentacije sa Svetskog kupa, a trenutno su u najboljoj poziciji ekipe SAD i Italije, koje su bez poraza. Slede Brazil i Srbija sa po jednim porazom.

Srbija je meč sa Kenijom počela u drugačijoj postavi u odnosu na ranije utakmice na Svetskom kupu. U igru je prvi put na ovom takmičenju ušla tehničar Maja Simanić, a na poziciji libera je igrala Jasna Majstorović. Selektor Zoran Terzić odmarao je tehničara Maju Ognjenović i libera Suzanu Chebić.

Na ostalim pozicijama na početku meča nije bilo izmena. Korektor je bila Jovana Brakočević, primači Jelena Nikolić i Brižitka Molnar, blokeri Vesna Čiatković-Djurišić i Stefana Veljković.

Medjutim, kako se utakmica odvijala bez problema za tim Srbije, Terzić je odlučio da šansu pruži primaču Jovani Vesović, blokeru Ivani Isailović i korektoru Ivani Nešović.

Kenija ni u jednom trenutku nije predstavljala pretnju za odbojkašice Srbije, koje su bile bolje u svim elementima igre.

Razlika je na kraju bila 34 poena, što je veoma bitno za tim Srbije, jer ta poen razlika može da bude presudna za konačan plasman. Trenutno, trećeplasirani Brazil ima značajno bolju poen razliku (1,332), ali ju je Srbija, trenutno četvrta na tabeli, ovom utakmicom popravila na 1,144.

Dvorana: Hokaido sportski centar. Gledalaca: 2.600. Sudije: tano (Japan), Kim (Koreja).

Srbija: Nikolić 2, Majstorović (libero), Brakočević 11, Molnar 9, Vesović 1, Ognjenović, Čitaković Djurišić 5, Isailović 4, Simanić 1, Nešović 12, Veljković 8, Chebić.

Kenija: Vacu, Kisa 4, Palanga, Vandžiru 5, Vandža, Ndasaba 9, Barasa, Maijo, Moim 5, Khdambi 7, Tarus, Rotih 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve