Nova vest
Odbojka

Petak, 02.11.2007.

08:51

SK: Uspešan početak Srbije u Tokiju

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Južne Koreje sa 3:0, po setovima 25:21, 25:23, 25:15 u prvom kolu Svetskog kupa, koji se održava u Japanu. Svetski kup je prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske Igre u Pekingu, na koje će otići tri najbolje ekipe turnira u Japanu. Sledeći meč u Tokiju Srbija igra u subotu, a protivnik je Tajland.

Pred oko 2150 gledalaca u tokijskoj dvorani Morepoliten, odbojkašice Srbije zabeležile su maksimalnu pobedu na startu. Ekipa Zorana Terzića, koja u Japanu igra bez nekoliko standardnih reprezentativki, vodila je u prva dva seta veliku borbu sa selekcijom Koreje i tek u završnici uspela da slomi otpor protivnika. Tek u trećem setu Srbija je potvrdila razliku u kvalitetu, pobedom od 25:15 za ukupnih 3:0 u setovima.

"Uvek je veoma teško u prvoj utakmici na bilo kom takmičenju, a posebno kada ste debitanti i to na Svetskom kupu. Dobro smo startovali i pobedili. Ono što je takođe dobro za nas je što smo imali veoma dobar servis, koji nam je pomogao da dođemo do pobede. Očekujem da to potvrdimo i u narednim utakmicama, kao i kompletan utisak iz prvog meča", istakao je selektor Zoran Terzić.

"Veoma teška i tvrda utakmica, s obzirom da je i jednoj i drugoj ekipi ovo prvi meč na turniru. Posle prvog seta smo počeli da igramo sve bolje i bolje, ali Koreja je bila veoma kvalitetna, naročito u odbrani i na prjemu servisa. Veoma je važno što smo utakmicu završili na nabolji način za nas", precizirala je kapitenka Srbije Vesna Čitaković – Đurišić.

"Nismo baš dobro igrale od početka. Znali smo da će Koreja igrati agresivno i da mi moramo biti agresivniji i strpljiviji od njih. Pobedili smo jer smo bili koncentrisaniji u važnim trenucima. Nismo igrali preterano dobro, ali dovoljno da bismo trijumfovali", naglasila je primačica Srbije Jelena Nikolić.

Srbija: Nikolić 17, Majstorović, Brakočević 10, Molnar 7. Vesović, Ognjenović 4, Čitaković 10, Isailović 7, Simanić, Vesović, Veljković 1, Ćebić (libero).

Koreja: Bae 12, Ji 6, Kim Sa-Ne, Kim Ha-Ran (libero), La 8, Kim Jon-Kung 7, Han Jo-Mi 5, Han Song-Ji 3, Jung, Kim Se-Jung 4, Kvak, Jum.

Sledeći meč na Svetskom kupu Srbija igra u subotu, protiv selekcije Tajlanda, koja je u petak izgubila od Italije sa 3:0 (25:14, 25:14, 25:16). U istoj grupi nalaze se još reprezentacije Japana i Dominikanske Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve