Nova vest
Odbojka

Utorak, 30.10.2007.

17:18

Odbojkašice pobedile Takefudži

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u drugoj prijateljskoj utakmici japanskog prvoligaša Takefudžija sa 3:0 po setovima 25:12, 25:17, 25:19 i dodatni četvrti set 25:15. Odbojkašice Srbije idu u Tokio gde u petak počinje deseti Svetski kup a prvi meč igraju sa Korejom. Svetski kup je prvo takmičenje za srpsku reprezenciju gde će pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre 2008. u Pekingu.

Srbija je meč odigrala bez kapitena Vesne Čitaković-Đurišić, koja je osetila bol u leđima, pa selektor Terzić nije želeo da je izlaže većim naporima.

''Mnogo lakše dobijena nego prošli put, nešto sigurno i našom zaslugom, zbog sigurnije igre tokom celog susreta, a nešto i zaslugom japanske ekipe koja je odigrala za nijansu slabije. Bilo je mnogo dobrih stvari, napad i prijem od strane primača, pa servis, blok. Još malo da popravimo igru naše dijagonale i što se dizača i što se korektora tiče'', rekao je selektor Zoran Terzić.

Već od sredine drugog seta, selektor Terzić je pružio šansu rezervistima. Igrale su sinoć i Maja Simanić i Jasna Majstorović, Ivana Nešović je odigrala nepotpuna dva, a Jovana Vesović ceo četvrti set.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve