Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 22.10.2007.

17:39

Odbojkašice spremne za Svetski kup

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Ženska seniorska reprezentacija Srbije putuje u utorak Japan, gde će od 02. – 16. novembra igrati na X Svetskom Kupu 2007. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije saopštio je sastav tima za Svetski Kup. Za Srbiju će u Japanu igrati: Tehničari: Maja Ognjenović i Maja Simanić. Libero: Suzana Ćebić. Korektori: Jovana Brakočević i Ivana Nešović. Blokeri: Vesna Čitaković – Đurišić, Ivana Isailović i Stefana Veljković. Primači: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Jovana Vesović i Jasna Majstorović.

Kao što vidite u sastavu nema Ivane Đerisilo – Stanković, Anje Spasojević i Nataše Krsmanović. Što se Ivane tiče, situacija je potpuno jasna. Ona je operisala rame i njen oporavak zapravo teče po planu. To znači da se oporavlja, ali da još uvek nije spremna da igra, jer još nije počela da trenira punim intenzitetom. Anja Spasojević i Nataša Krsmanović nisu povređene, ali su same procenile da njihova forma u ovom trenutku nije na zadovoljavajućem nivou. Idemo u Japan u izmenjenom sastavu, ali to ništa ne menja. Želja nam je da se predstavimo u najboljem svetlu i pokušamo da izborimo plasman na Olimpijske igre. Biće veoma teško, jer ćemo za 15 dana odigrati čak 11 utakmica. Sigurno je da će sve devojke dobiti šansu. Iako do sada nisu bile sa nama na velikim takmičenjima, Nešovićeva i Veljkovićeva znaju kako radimo, bile su članice kadetske i juniorske reprezentacije i verujem da će pružiti svoj maksimum“, objasnio je Zoran Terzić, prvi trener plavih senorki.

Drago mi je što ćemo ponovo igrati u Japanu i nadam se da ćemo uspeti da budemo među prve tri ekipe, koje će se kvalifikovati za Peking. Ponovo ćemo igrati u izmenjenom, podmlađenom sastavu, u odnosu na šampionat Evrope. Moram da kažem da sam veoma ponosna, jer sam na dva treninga, koliko smo odradili, videla da su sve igračice maksimalno motivisane i odlično rade, pa ne sumnjam da će i u Japanu biti tako. Ponosna sam što ću biti kapiten tim devojkama na još jednom, za nas važnom takmičenju“, naglasila je Vesna Čitaković – Đurišić.

Znamo da nas očekuje još jedan težak zadatak u Japanu. Biće veoma teško, i fizički i psihički, odigrati u kratkom vremenskom roku toliki broj utakmica. Sigurno je da će igrati svih 12 igračica, jer drugačije bi bilo nemoguće izdržati sve to. Ipak, optimista sam i verujem da možemo već na prvom koraku da izborimo plasman na Olimpijske igre. Kada smo se vratili iz Luksemburga, rekli smo da je to naš naredni cilj i nastojaćemo da ga i ostvarimo“, istakla je Maja Ognjenović, tehničar plavih.

Seniorke Srbije će u Japanu, do početka Svetskog Kupa, biti gosti odbojkaškog kluba Takefudži Bambo, novog kluba Jelene Nikolić.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije će u 1. kolu Svetskog Kupa igrati protiv Koreje u Tokiju, 02. novembra, od 13,35 časova po lokalnom, odnosno 05,35 časova po našem vremenu. Rivali plavim seniorkama biće potom Tajland (03. novembar u 04,35) i Japan (04. novembar u 10,00) u Tokiju, Italija (06. novembar u 04,35) i Dominikanska Republika (07. novembar u 07,05) u Osaki, Kenija (09. novembar u 08,35), Peru (10. novembar u 08,35) i Poljska (11. novembar u 07,05) u Saporou, SAD (14. novembar u 06,05), Brazil (15. novembar u 04,35) i Kuba (16. novembar u 04,35) u Nagoji.

Plasman na Olimpijske igre u Pekingu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve