Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 17.09.2007.

14:15

Stigli bronzani odbojkaši

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, osvajač bronzane medalje na šampionatu Evrope u Rusiji, doputovala je u Beograd. U salonu „Beograd“ Aerodroma „Nikola Tesla“ održana je konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali svi igrači i članovi stručnog štaba, kao i čelni ljudi Odbojkaškog saveza Srbije. "Ispraćeni smo mirno, bez pompe i rezultatskog pritiska, ali sa željom da postignemo što bolji rezultat. Igrači i stručni štab su uložili svoj maksimum da osvoje medalju", rekao je predsednik OSS Aleksandar Boričić.

"To su i učinili i zato zaslužuju sve čestitke i slava pripada njima", dodao je Boričić.

"Mnogo je reprezentacija koje su u vrhu evropske i svetske odbojke, a ostali su bez trofeja u Rusiji. Zbog toga možemo biti ponosni na ove mladiće, koji su nastavili sa osvajanjem medalja na najvećim takmičenjima", objasnio je Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS.

"Nismo želeli da preterujemo sa izjavama da ćemo osvojiti medalju. Želeli smo to, ali smo znali da moramo biti strpljivi. Drago mi je što smo uspeli u tim nastojanjima, jer jedino što smo obećali je da ćemo dati sve od sebe, da napravimo što bolji rezultat. Veoma mi je drago što smo osvojili medalju zbog maldih igrača, jer nekima je ovo prvo prvenstvo Evrope i pred njima je budućnost srpske odbojke", kazao je Igor Kolaković, prvi trener plavih seniora.

"Izuzetno mi je drago što smo osvojili medalju, koja mi je veoma draga. Bilo je teško, ali smogli smo snage da to i ostvarimo. Meni je ovo sedma medalja sa šampionata Evrope i drago mi je što je nastavljen kontinuitet uspeha, što je dokaz da se u Srbiji igra dobra odbojka. Imamo kvalitetnu ekipu i mladi igrači su u Rusiji bili ne asistenti nas starijih, već su veći deo tereta preuzeli na svoja pleća", precizirao je Nikola Grbić, kapiten plavih.

"Pre polaska u Rusiju bili smo skeptični. Znali smo da imamo kvalitet, ali nismo znali šta nas čeka, pogotovo zbog ne baš ubdljivih igara tokom priprema. Veliko je zadovoljstvo osvojiti medalju i to je veliki uspeh, pogotovo za mlade igrače čije vreme tek dolazi", naglasio je Slobodan Boškan, primač plavih.

"Da li su ostale ekipe napredovale ili smo mi nazadovali, to je pitanje za analizu. Ipak, medalja je veliki uspeh, naročito za mlade igrače. Što se pojedinačne nagrade tiče, mislim da svaki od naših igrača ima kvalitet i da će sigurno i oni u budućnosti osvajati trofeje", istakao je Ivan Miljković, korektor plavih i najbolji poenter 25. Evropskog prvenstva.

"Ne bih ja igrače delio na mlade i stare. Svi smo mi mladi, ali podela može da postoji na više ili manje iskusne. Dali smo sve od sebe da osvojimo medalju i svi su odigrali vrlo borbeno, naročito u najvažnijem meču, protiv Finske. Idemo dalje, cilj ove generacije je plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Nadam se da ćemo to i ostvariti", rekao je Andrija Gerić, bloker plavih.

Evropski kvalifikacioni turnir za OI 2008. odigraće se od 7. do 13. januara 2008. u Izmiru. Na turniru će učestvovati osam reprezentacija, a samo pobednik će izboriti plasman na Olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve