Nova vest
Odbojka

Nedelja, 16.09.2007.

19:26

Grbić: Najdraža bronza u karijeri

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da mu je u karijeri najdraža bronza ona koju je osvojio na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Grbić je takodje čestitao finskim odbojkašima na igrama u Moskvi i činjenici da su iza sebe ostavili takve odbojkaške velesile kakve su Italija, Poljska, Bugarska i Francuska.

"Da nam je neko pre ovog Prvenstva ponudio bronzu, odmah bismo je prihvatili. Bio je to fantastican turnir, za nas težak na psiholoskom planu, naročito posle poraza od Nemačke", rekao je Grbić na konferenciji za novinare nakon pobede nad Finskom u meču za treće mesto (3:1).

"Izdržali smo sve, skupili dovoljno snage da u meču za bronzanu medalju odigramo najbolje. Čestitao bih svim igračima i stručnom štabu na osvojenoj medalji, meni zaista dragoj", Grbić je potvrdio da je ovo bio njegov poslednji evropski šampionat.

Selektor Srbije Igor Kolaković osvojio je prvu medalju od kada je prošle godine preuzeo ulogu prvog trenera Srbije. Posle četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu u Japanu prošle godine i devete pozicije u Svetskoj ligi, Kolaković je došao do bronzanog odličja u Moskvi.

"Ceo turnir smo vodili veliki boj i na kraju smo ga dobili. Izuzetno je teško bilo na putu do bronze i samo igrači i stručni stab, ali i svi ljudi koji su bili oko reprezentacije znaju sa koliko emocija smo ušli u ovu priču, pa smo sada verovatno svi ispražnjeni", dodao je on.

Kolakovic je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su mladi igrača, Nikola Kovacević, Vlado Petković, Miloš Nikić, Saša Starović i Marko Podraščanin imali priliku da se raduju svojoj prvoj medalji u seniorskoj selekciji.

"Jako mi je drago baš zbog njih, što su osvojili i kući poneli svoju prvu seniorsku medalju", rekao je Kolaković i podsetio da
odbojkaši Srbije nisu ništa preterano obećavali pre polaska na ovo Evropsko prvenstvo.

"Svakog rivala smo poštovali, uvažavali, nismo imali pravo nikome da pretimo, jer tokom pripremnog perioda nismo blistali. Bili smo jedinstveni, strpljivi, sačekali smo svoju šansu i uz odredenu dozu sreće, koja mora da vas prati na putu do uspeha, osvojili bronzanu medalju. Videli ste da smo i protiv Finaca bili motivisani, željni pobede, iako nije bilo lako posle poraza u polufunalu. Svaka čast momcima i hvala mojim saradnicima", rekao je Kolaković.

Kapiten Finske, iskusni primac Tuomas Samelvuo, izuzetno ponosan na svoje saigrače. "Tokom meča Srbija je igrala mirno, mnogo su iskusniji u ovakvim situacijama i zasluženo su pobedili. Mi smo odigrali sjajano na ovom EP, ali u poslednja dva meča nismo imali ni snage da ponovimo igre iz prve i druge faze", rekao je on.

Italijanski trener Mauro Beruto koji predvodi Fince nije čestitao reprezentaciji Srbije. Rekao je da mu se mešaju dva osecaja. "Prvi je
prelep, jer je selekcije Finske početak sezone docekala na 34. mestu svetske rang-liste, a sada će verovatno kraj 2007. docekati medu 20 najboljih".

"Drugi je osećaj tuge, posle poraza u poslednja dva meča, obzirom da smo igrali sjajno i onda u polufinalu i susretu protiv Srbije prikazali verovatno najmanje do sada",
naveo je Beruto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve