Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 13.09.2007.

21:10

Odbojkaši protiv Rusije za finale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkaška reprezentacija Srbije sastaće se sa domaćinom šampionata, selekcijom Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva. Žreb je odlučio da se naša selekcija i domaćin bore u večernjem terminu u subotu od 18 časova po našem vremenu. Pre toga, od 15 i 30 za mesto u finalu boriće se Španija i Finska. Rusija je pobednik grupe F, i dobila je svih 6 dosadašnjih mečeva na šampionatu.

Srbija je na šampionatu doživela dva poraza, a u polufinale je otišla zahvaljujući boljem set količniku od Nemačke.

Završna faza šampionata igraće se u Moskvi. U subotu su polufinala, a u nedelju borbe za medalje.

Kolaković: "Najteži protivnik"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da je njegov tim dobio najtežeg protivnika u polufinalu Evropskog prvenstva, jer je tim Rusije, ne samo domaćin tog Šampionata, već i superioran u dosadašnjem toku takmičenja.

"Sve same pobede Rusije. To dovoljno govori o težini našeg zadatka, ali mi ćemo probati da se konsolidujemo, da vratimo snagu koja nam je potrebna da bismo napravili iznenadjenje u Moskvi i da unapred promovisanog šampiona izbacimo u polufinalu", rekao je Kolaković novinarima, odmah posle žreba za polufinale.

Selektor Srbije veoma je oprezan i svestan koliko će njegovom timu biti teško u meču sa Rusijom, u Moskvi u subotu od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

"Biće jako teško. Rusi imaju svoje adute u vanserijskim igračima i domaćem terenu, ali na nama je da sve uradimo i pokušamo da ih
izbacimo u polufinalu"
, dodao je Kolaković, koji je predvodio tim Srbije i Crne Gore prošle godine na Svetskom prvenstvu u Japanu, kada su "plavi" u prvom kolu bili više nego ubedljivi protiv Rusa.

SCG je tada, doduše, u svojim redovima imala Gorana Vujevića i Vladimira Grbića, a Rusija je bila bez iskusnog dizača Vladima Kamuckog. Tog susreta se, naravno, seća i Kolaković.

"Nema nepoznanica. Sa Rusima smo se sreli i na SP, tada su bili bez Kamuckog. Medjutim, razlika je u tome što je Rusija u ovom trenutku dostigla nivo forme potreban za šampionat. Trebaće nam hrabra igra, mnogo stpljenja, a trebaće nam i malo sreće", istakao je Kolaković.

Na kraju, bez obzira na umor i teške mečeve koje je imao u prvom i drugom delu takmičenja, tim Srbije, kako je rekao Kolaković, sa nestrpljenjem očekuje polufinale sa Rusima.

"Veliki protivnik i veliki izazov za nas", zaključio je selektor Srbije.

"Plavi", tada pod imenom SR Jugoslavije, osvojili su jedino evropsko zlato 2001. godine, a taj šampionat Starog kontinenta bio je jedini
na kome su se u polufinalu sreli sa Rusima. Bili su tada ubedljivi - 3:0 (25:20. 25:17, 29:27). U finalu pobedili su Italiju, a kao i ovog puta u prvoj fazi poraz su pretrpeli od Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve