Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 10.09.2007.

13:23

EP: "Borba do poslednjeg poena"

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Korektor odbojkaške reprezentacije Srbije Ivan Miljković izrazio je nadu da će svi članovi tima u duelu sa Francuskom u utorak dati svoj maksimum i tako uspeti da dodju do nove pobede. "Očekujem težak i dug meč, kakvi su bili svi naši prethodni, ali naravno verujem da će cela ekipa uloziti maksimum napora i da ćemo se boriti srcem, do poslednjeg poena", rekao je Miljković novinarima u Sankt Peterburgu, gde će "plavi" u utorak od 15:30 igrati sa Francuskom prvi meč četvrtfinalne grupe.

Miljković, najbolji poenter prve faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Rusiji, je sva tri meča u prvoj fazi EP igrao na visokom nivou, a najbolju partiju pružio je protiv Grčke.

U tom meču bio je najbolji poenter Srbije. Od kapitena i tehničara Nikole Grbića dobio je 42 lopte u napadu, od kojih je realizovao 27.
Posle tog meča, Miljković je izbio na prvo mesto poentera na EP.

"Taj podatak može da prija, ali zaista nije važan za naš rezultat. Najbitnije je da smo pobedili Grčku, kojoj taj poraz sigurno nije prijao, obzirom da su, posle startne pobede protiv Holandije, morali da odu kući", kazao je on.

Miljković je ocenio da je za Srbiju veoma pozitivno to što je osvojila prvo mesto u Grupi A, posebno zbog samopouzdanja.

"Istina, u drugu fazu krećemo sa druge pozicije (u četvrtfinalnoj grupi), ali naša je želja da tu i ostanemo do kraja. Prenosimo dva boda i pozitivnu set razliku, jer ko zna, ovde bi svaki set mogao da odlučuje", primetio je Miljković.

On je istakao da Srbija igru ne treba da oslanja na pojedince i samo na servis, koji je u meču protiv Grčke bio dosta dobar.

"Možda bi odbrana i blok mogli malo bolje da funkcionišu, jer će ta dva elementa biti od velikog značaja već u susretu protiv Francuske", naveo je on.

Miljković je u dosadašnja tri meča na EP, u 11 odigranih setova, osvojio 59 poena, ili 5,36 po setu. Od 59 poena cak 57 je osvojio iz napada i još samo dva iz bloka. Nije ostvario nijedan as, iako je protiv Grčke servirao znatno bolje nego u prva dva meča.

Iza Miljkovica, na rang-listi najboljih poentera su trenutno Grk Nikolaos Rumeljotis sa 57 poena, ali iz 12 setova (4,75), pa Hrvat Igor Omrcen sa 55 poena iz 13 setova (4,23), Italijan Alesandro Fei sa takode 55 poena, ali na 12 setova (4,58).

Bugarin Matej Kazijski je u 11 setova osvojio 54 poena i sa prosekom od 4,9 po setu, uz rame je Miljkoviću.

Ta lista će vrlo brzo biti izmenjena, jer su medju prvom desetoricom najboljih poentera, čak četvorica igraca, čije ekipe su već posle prve faze napustile takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve