Nova vest
Odbojka

Petak, 07.09.2007.

20:33

Poraz odbojkaša Srbije od Nemačke

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Sankt Peterburgu od selekcije Nemačke sa 1:3, po setovima 25:22, 21:25, 20:25 i 17:25, u 2. kolu Evropskog prvenstva. Srbija sada ima jednu pobedu i jedan poraz u Grupi A. Srpski odbojkaši u subotu imaju slobodan dan na EP, a poslednji meč prve faze igraće sa Grčkom, u nedelju od 18.00. U istoj grupi Grčka je savladala Holandiju sa 3:2.

Tri tima iz grupe ići će u sledeću fazu, u četvrtfinalnu grupu, u koju će preneti bodove osvojene u mečevima sa ekipama koje su takodje nastavile takmičenje.

Srbija je meč počela u postavi koja je bila ubedljiva protiv Holandije - tehničar Nikola Grbić, primači Bojan Janić i Miloš Nikić, blokeri Andrija Gerić i Marko Podraščanin, korektor Ivan Miljković i libero Marko Samardžić.

Ta postava Srbije odlično je počela duel sa Nemcima, koje je pre EP okarakterisala kao glavnog i najjačeg rivala u Grupi A. Večeras u crvenim dresovima, odbojkaši Srbije su već na početku napravili veliku zalihu poena - 8:2. To su Nemci tek u finišu uspeli da smanje, ali ne i da prevaziđu, pa je Srbija dobila taj deo igre sa 25:22 za 1:0.

U drugom setu, Nemci su poboljšali servis, dok su, s druge strane, srpski igrači napravili čak sedam servis grešaka. Ipak, do završnice seta, Srbija je imala šansu, ali su Nemci igrali disciplinovano i sa malim brojem grešaka. Tako su došli do prve set lopte na 24:20, a set su završili sa 25:21.

U finišu tog seta selektor Igor Kolaković odlučio je da umesto Miloša Nikića, nekoliko puta izblokiranog, uvede iskusnog Slobodana Boškana. U tom trenutku, Nemci nisu dozvolili da to dovede do promene rezultata, ali je ista izmena Kolakovića početkom trećeg seta, donela rezultat Srbiji.

Nemačka je imala inicajtivu, vodila sa 10:7, ali je Boškan bio siguran i u odbrani i u napadu, pa se stiglo do izjednačenja na 10:10. Usledila je igra, poen za poen, do drugog tehničkog tajm-auta, na kome su Nemci imali samo poen prednosti. Međutim, ponovo u završnici seta, Nemci su podigli nivo igre, a Srbiji nije išlo na prijemu, pa ni napad nije mogao da bude na potrebnom nivou.

Tako su Nemci došli do 25:20, da bi Srbija u četvrtom setu igrala za opstanak u meču. Nemci su tada zaigrali sasvim sigurno, ponovo odlično u polju, hvatajući lopte za organizaciju kontri, u kojima su bili uspešni. Stigli su do 8:5 na prvom, a 16:10 na drugom obaveznom odmoru.

Bio je to preveliki zaostatak protiv tako odlučne i kvalitetne reprezentacije kao što je Nemačka. Na kraju bilo je 25:17 i 3:1 za nemačku reprezentaciju, čiji kvalitet nije iznenađenje, s obzirom na odličan rad u poslednjih nekoliko godina i velika ulaganja u odbojku, na klupskom i reprezentativnom nivou.

Dvorana: Jubilejnij, Sankt Peterburg, gledalaca: 1.000

Sudije: Dudek (Poljska), Kulhanek (Austrija)

Srbija: Kovačević, Janić 12, Petković, Boškan 7, Stanković 1, Samardžić, Grbić 7, Nikić 3, Gerić 7, Miljković 20, Starović, Podraščanin 4.

Nemačka: Pop 1, Štojervald, Tišer, Andre 13, Hibner 17, Šeps 18, Dene 5, Pampel, Bergman 3, Krom 18, Ginter 2, Grocer.

Opširnije o reprezentaciji Srbije u specijalnom tekstu posvećenom EP u odbojci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve