Nova vest
Odbojka

Sreda, 05.09.2007.

21:06

Prva pobeda odbojkašica

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Odbojkašice Srbije ostvarile su prvu pobedu u Turskoj na kvalifikacionom turniru za Gran pri 2008. 'Plave' su pobedile igračice Azerbejdžana u trećem kolu sa 3:0 po setovima 25:23, 25:20, 25:14. Meč je trajao 69 minuta.

''Sigurno je da je najveći značaj ovog trijumfa povratak samopouzdanja, posle dva nesrećno izgubljena meča. Bilo je jako bitno odigrati meč punom snagom, što smo i uradile, pružile uz to solidnu igru i ostale u trci za plasman na Gran Pri. Igramo sve bolje i nadam se da ćemo u tom trendu i nastaviti ovaj turnir. Ruskinje nisu u maksimalnoj formi i to bismo mogli da iskoristimo da ostvarimo još jednu pobedu'', izjavila je Anja Spasojević.

Prvi trener nacionalne selekcije Zoran Terzić izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima.

''Zadovoljan sam i igrom i pobedom. Raduje što igramo sve organizovanije, sa manje grešaka, a sve devojke su dobro, dakle nemamo nikakvih problema, kao što su povrede ili umor. Vidi se da igra i raspoloženje idu uzlaznom putanjom. Istina, biće teško dobiti sve mečeve do kraja, ali verujem da će kulminacija uslediti na šampionatu Evrope, a možda ćemo i ovde ostvariti dobar rezultat. Rusija je neugodan rival, koji, kada igra maksimalno, ne može da se savlada. Pitanje je koliko su one umorne, raspoložene i spremne. Naravno, to je pitanje za njihov stručni štab. Mi ćemo tražiti svoju šansu. Turska je to iskoristila, kao domaćin, uz veliku pomoć. To nije dobro za nas, jer će Ruskinje sigurno želeti da nadoknade današnji poraz. Videćemo, sve karte su u igri i svi imaju šansu za plasman na Gran Pri '', rekao je Terzić.

Srbija u 4. kolu igra protiv Rusije u četvrtak u 19.30 po našem vremenu.

Na Gran pri sledeće godine plasiraće se tri prvoplasirane od sedam ekipa učesnica evropskog kvalifikacionog turnira (Srbija, Italija, Rusija, Turska, Azerbejdžan, Bugarska i Nemačka) .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve