Nova vest
Odbojka

Petak, 01.06.2007.

21:53

Pobeda odbojkaša protiv Egipta

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Vršcu selekciju Egipta sa 3:0 (25:23, 25:19, 32:30), u prvoj utakmici drugog vikenda Svetske lige. Srbija je zabeležila prvu pobedu u ovogodišnjem takmičenju Svetske lige posle dva poraza u Moskvi od Rusije. Naredni meč reprezentacija Srbije igraće sa Egiptom u subotu u 20 sati u Novom Sadu. U ovoj grupi igraju još i nacionalni timovi Rusije i Kube.

Prvi trener reprezentacije Srbije Igor Kolaković počeo je utakmicu sa sastavom korektor Dejan Bojović, primač Nikola Kovačević, bloker Dragan Stanković, tehničar Vlado Petković, primač Miloš Nikić i bloker Marko Podraščanin.

U prvom setu srpskom timu nije dobro išao servis, pa igra nije bila tečna. Ipak, uprkos tome, podmladjeni tim Srbije uspeo je da povede, iako je imao više grešaka od protivnika.

U drugom setu Egipat je bolje počeo i poveo sa 11:7, 16:13 i 19:17. Međutim, tada je na servis došao Nikola Kovačević, koji je potpuno poremetio prijem Egipta i bio najzaslužniji za seriju od 8:0 i trijumf u drugom setu od 25:19.

U trećem setu, posle velike borbe, mladi odbojkaši Srbije uspeli su da trijumfuju sa 32:30, pošto su realizovali sedmu meč loptu.

Na konferenciji za novinare kapiten Egipta Abdel Hasan Ašraf čestitao je srpskom timu na dobrom meču i pohvalio igrače reprezentacije Srbije.

"Igrali su dobar meč, imaju više dobrih igrača. Znamo da su srpski igrači profesionalci koji igraju u inostrastvu. Nadam se da ćemo pobediti sutra i da ćemo igrati bolje", rekao je Ašraf.

Kapiten reprezentacije Srbije Bojan Janić ocenio je utakmicu sa Egiptom kao veoma bitnu, jer je srpski tim došao do prve pobede ove godine, iako nisu igrali Ivan Miljković i Andrija Gerić.

"Bez obzira na rejting, ova utakmica nije bila laka, svaka čast na maksimalnoj pobedi. Pohvalio bih mladog Sašu Starovića koji je dokazao da svi mogu da igraju na dobrom nivou. Ekipa Egipta je bila požrtvovana, a sutra se nadam većem broju gledalaca i, naravno, novoj pobedi", rekao je Janić.

Selektor Egipta Gžegorž Riš čestitao je timu Srbije na pobedi u nezivesnom meču, u kojem je njegov tim dobro započinjao setove, ali ih je u završnicama gubio.

"Mislim da smo zaslužili da dobijemo bar jedan set. Drago mi je da su moji igrači pokazali borbenost, ali, na žalost, nisu pobedili. Danas nismo uspeli da zaustavimo Sašu Starovića, a u drugom setu smo izgubili puno poena kada je Kovačević servirao. Bilo je ovo dobro iskustvo za naš tim. Nadam se da sutra možemo da odigramo mnogo bolje", rekao je Riš.

Prvi trener reprezentacije Srbije Igor Kolaković zahvalio je na čestitkama i naglasio da su svi u timu Srbije jako zadovoljni pobedom koju su sa nestrpljenjem očekivali.

"Dosta stegnuto smo ušli u meč. Bili smo uporni do kraja. Samo Kovačević ima inostranu sezonu, a iznenadili su hrabrošću pojedni igrači. U drugom setu Kovačevićev servis, u trećem i Starović, ali cela ekipa je disala kao jedno. Atmosfera je bila odlična, hvala i publici na podršci. Ovaj tim nema iskustva, ali zaslužuje pažnju. Nadam se da će i sutra publika biti uz njih", rekao je Kolaković.

Dvorana: Centar Milenium, Vršac. Gledalaca: 2.180. Sudije: Jacina (Poljska), Gop (Francuska).

Srbija: Perić, Bojović 3, Janić, Kovačević 17, Stanković 12, Samardžić, Petković 1, Dukić, Nikić 11, Starović 13, Radić, Podraščanin 6;

Egipat: Gabal, Salah 13, Al Aidi (libero), Ašraf 2, S. Fati 8, El Mahdy 1, El Sajed 3, Moneim 17, Hosam 5, Elian, Rauf, El Dabusi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve