Ljubomir Travica podneo ostavku!

Miloš ŠaranovićIzvor: B92, Večernje novosti Srbija i Crna Gora
Podeli

Ljubomir Travica više nije selektor odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore, pišu 'Večernje novosti' od četvrtka. Travica je takvu odluku doneo i saopštio predsedniku OSS Aleksandru Boričiću objasnivši je privatnim problemima.

"Bilo je jako teško odreći se reprezentacije. Ali, privatni problemi nadjačali su moju želju da vodim selekciju na SP. Boričiću sam rekao da sam psihički nespreman da odgovorim obavezama, koje se od mene očekuju, i da ne mogu da sedim na klupi 'plavih'," rekao je Travica.

Iskusni trener, koji je našu selekciju preuzeo u julu 2003. godine, ne krije da mu je veoma teško što je morao da se povuče.

"Nije nimalo lako napustiti ekipu koja ima realne izglede da se bori za plasman među četiri na SP. Ali, u životu nije uvek onako kako planirate. Najviše želim da se obe situacije razreše na najbolji način, da u decembru svi budemo zadovoljni. Sigurno je da ću biti najveći navijač naše selekcije", kaže Travica, ubeđen da je najbolje rešenje da sa reprezentacijom radi Igor Kolaković, "Najbitnije je očuvati dobru atmosferu. Mislim da za ekipu nije dobro da se previše talasa. Igor Kolaković je dugo sa njima i valjalo bi da on nastavi započeti posao. Normalno, konačnu odluku doneće čelnici Saveza. Verujem da će se igrači zbiti, da će biti maksimalno motivisani za SP, jer imaju lepu šansu da se bore za medalju."

Kolaković nije želeo da komentariše odlazak Travice.

"Znao sam za Travicine probleme, stalno smo u kontaktu. U ovom trenutku sam maksimalno skoncetrisan na obaveze Budućnosti u Ligi šampiona," rekao je Kolaković.

Planirano je da pripreme za SP, koje se igra od 17. novembra do 3. decembra u Japanu, počnu 19. oktobra.