Nova vest
Odbojka

Petak, 21.07.2006.

22:19

Pobeda "plavih" u Vršcu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Odbojkaška reprezentacija SCG pobedila je selekciju Poljske rezultatom 3:1, po setovima 25:17, 22:25, 25:19, 32:30, u prvom meču drugog vikenda Svetske lige.

Meč je odigran u Vršcu, pred prepunom dvoranom Milenijum, koja je prvi put u istoriji videla meč Svetske lige.

Posle totalne dominacije u prvom setu naša selekcija je brzo izgubila priključak u drugom setu. Iako su u finišu igrači Ljube Travice uspeli da se primaknu, Poljska je taj set dobila.

Treći set doneo je ponovo prevagu domaće selekcije, a četvrti se pretvorio u totalnu dramu. U samom finišu obe ekipe imale su set lopte, a do pobede naš tim je došao iz pete šanse na veoma atraktivan način.

Povratak Ivana Miljkovića i dodatna uigranost doneli su selekciji SCG znatno bolju igru od one pokazane u Japanu.

Meč broj četiri ovogodišnje Svetske lige igra se u Beogradu u subotu uveče.

Posle meča selektor Poljske Raul Lozano istakao je da je njegova ekipa veoma loše igrala.

"Igrali smo ispod našeg nivoa i Srbije i Crna Gora je to iskoristila. Grešili smo mnogo na servisu i to ćemo probati da ispravimo na treningu uoči drugog meča", rekao je Lozano.

Selektor SCG Ljubomir Travica ocenio je da su igrači zaslužili pobedu iako nisu u zavidnoj formi.

"U prvom setu igrali smo dobro, ali je Poljska izjednačila u drugom, kada nam servis nije dobro išao. Uspeli smo da se vratimo u meč u nastavku. Mislim da nam je jedini problem bio kontranapad", rekao je Travica.

On je dodao da bi, ako bi "plavi" pobedili u subotnjem meču, to bilo iznad očekivanja.

"Pobedu posvećujemo domaćinu, jer smo se u Vršcu veoma prijatno osećali", rekao je Travica.

Jedan od najiskusnijih igrača SCG Goran Vujević priznao je da se njegova ekipa plašila duela sa Poljskom, jer je protivnik doputovao posle odličnih igara prošlog vikenda u SAD.

"Imali smo mnogo motiva u večerašnjoj utakmici. Mislim da je Poljska loše odigrala, medjutim, uspela je da nas prati sve vreme. Siguran sam da će naš protivnik sutra bolje igrati", rekao je Vujević.

"Nismo odigrali meč kako umemo. Rival je bio bolji, ne mnogo, ali dovoljno za trijumf", kratko je rekao Pjotr Gruška, kapiten Poljske.

Dvorana: "Milenijum u Vršcu. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Masimo Činti (Italija).

SCG: Veljko Petrović, Novica Bjelica, Slobodan Boškan, Goran Vujević, Andrija Gerić, Ivan Miljković, Branko Roljić, Branimir Perić, Bojan Janić, Aleksandar Mitrović, Dejan Bojović, Dragan Stanković.

Poljska: Marijuš Vlazli, Lukaš Kadzijevič, David Murek, Sebastijan Šviderski, Danijel Plinski, Pavel Zagumni, Krištof Ignačak, Lukaš Žigadlo, Gžegorž Šumanski, Mihal Vinjarski, Pjotr Gruška, Vojćeh Gžib.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve