Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 20.04.2006.

21:47

OKCZ: Odlazak Zorana Terzića

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Selektor ženske reprezentacije Srbije i Crne Gore Zoran Terzić u četvrtak se i zvanično oprostio od Crvene zvezde, pošto će narednu sezonu provesti u rumunskom klubu Metal Galac.

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom odlaska Terzića i predstavljanja novog trenera Ratka Pavličevića, direktor OK Crvena zvezda Aleksandar Boričić istakao je da je Terzić ostavio neizbrisiv trag u klubu.

Terzić je sa "crveno-belima" za sedam godina, koliko je bio trener prve ekipe, osvojio tri titule (uzastopno od 2002. do 2004. godine) i jedan trofej u Kupu (2002).

"Kada smo Terzića nagovorili da preuzme žensku ekipu, mislio je da će to biti privremeno, ali ostao je dugo, imao je uspeha, ne samo po broju titula, već i po broju igračica koje su postale reprezentativke i igračice evropskog nivoa", rekao je Boričić.

Predsednik OK Crvena zvezda ubeđen je da će se Terzić, posle uspešnog boravka u inostranstvu, vratiti u beogradski klub. Terzić je rekao da mu je izuzetno teško što posle niza godina napušta Zvezdu.

"Svi koji odlaze žele da uspeju u drugom klubu. Naravno, želim da ostvarim rezultate barem približne onima sa Zvezdom, ali je sigurno da to neću doživeti na isti način kao ovde", rekao je on.

"Nisu u pitanju samo rezultati i titule, već puno toga što smo uradili na stvaranju igračica, na promociji ženske odbojke i našeg kluba. Zahvaljujem se, pre svih, igračicama, one su donele rezultate. Ipak, sve to ne bi uspeli bez pomoći kluba i svih saradnika sa kojima smo radili", dodao je Terzić.

On je poželeo mnogo uspeha svom nasledniku Ratku Pavličeviću.

"Bez obzira na to što neću biti tu, sigurno je da će Zvezda u meni imati najvatrenijeg navijača", rekao je Terzić.

Direktor Boričić istakao je da Pavličević sa novim, mladim timom, neće biti pod pritiskom rezultata u narednoj sezoni, ali da se očekuje da uskoro “crveno-bele” dođu i do tog nivoa da se bore za trofeje, kao u vreme kada je Terzić bio na klupi.

Pavličević se zahvalio upravi kluba na ukazanom poverenju.

"To je mlada i perspektivna ekipa. Nadamo se da će za oko dve sezone doneti i rezultate i pokušati da ostvari ono što je uspela prethodna generacija", rekao je on.

Pavličević je u Zvezdi igrao od 1981. do 1997. godine, bio je i seniorski reprezentativac, a od završetka igračke karijere najviše vremena proveo je u Zvezdi kao pomoćni trener i muške i ženske ekipe, kao i koordinator mlađih selekcija kluba.

Konferenciji za novinare u OK Crvena zvezda prisustvovao je i Darko Zakoč, bivši trener uzičkog Jedinstva, a sada beogradskog Poštara 064, najveći Terzićev trenerski rival. Njih dvojica su poslednjih godina obeležili žensku odbojku u Srbiji, neizvesnim susretima i borbom za šampionske titule.

Terzić će, uprkos odlasku iz zemlje, ostati selektor ženske reprezentacije SCG, pošto je rumunski klub preuzeo pod tim uslovom. U klubu Metal Galac od njega se očekuje prva titula u istoriji kluba.

Za to su, pored Terzića, čelnici kluba angažovali sada već bivšu tehničarku Zvezde Maju Ognjenović, kao i reprezentativke SCG Brižitku Molnar, Aleksandru Avramović i Sanju Starović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve